Общественият натиск спирал лекари да прегледат Алексей Петров

  • 19 юли 2012 13:05

  • 1136
  • 0
Общественият натиск спирал лекари да прегледат Алексей Петров
©

Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна прави пореден опит да излезе от ареста.

На днешното заседание по делото "Октопод" защитата му отново "припомни" искането си за изменение на мярката му за неотклонение в по-лека.

Според адвокатите с допълнителните свидетелски показания се е потвърдило, че казаното от Пламен Устинов и Донка Митева, заради чиито показания през май месец Петров беше върнат зад решетките, са неверни.

Защитата посочи, че трябва да се вземе под внимание и здравословното състояние на основния подсъдим по "Октопод"-а.

Външните специалисти посочват, че водно и лазарнолечението и кинезитерапията, от които се нуждае Петров могат да му бъдат осигурени от специализирано лечебно заведение, каквото е например това в столичния квартал "Овча купел."

Подсъдимият продължава да се оплаква от болки в кръста и десния крак. След падане в района на съда миналата седмица пък е ударил дясната си ръка. Появила се е пареща болка в стомаха.

Според данните на самия Петров, за вече почти тримесечния му престой в ареста той е свалил 10 килограма.

За да се установи здравословното му състояние, градските съдии са назначили медицинска експертиза. Засега обаче такава не е изготвена, тъй като не са намерени необходимите специалисти.

В тази връзка адвокат Ина Лулчева посочи, че защитата има усещането, че лекарите се страхуват да участват в тази експертиза, защото имало обществен натиск.

Самият Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна заяви пред съдия Румяна Ченалова, че обществото се лъже и че постоянно се спекулира, че той иска да излезе от ареста заради здравословното си състояние.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1136 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини