Иззеха марихуана в село Герман

  • 17 юли 2012 12:15

  • 2187
  • 0
Иззеха марихуана в село Герман
©

400 грама марихуана и препарати за тяхното отглеждане са иззети от имот в софийското село Герман, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Криминалисти от сектор „Наркотици” в столичната дирекция получили информация за няколко души, които отглеждали марихуана в село Герман. Служителите на реда установили, че групата се занимавала и с разпространение на дрога в София. В хода на разследването полицаите стигнали до адреса, където бил отглеждан канабисът – дворно място и къща в местността „Терасите”.

Установен бил и организаторът на престъпната дейност – Я.П. на 36 години от София. Междувременно се изяснило, че негови роднини били собственици на имота. Вчера, докато наблюдавали адреса, служителите видели трима мъже, които влезли в дворното място и водели разговор за „засадената трева”. Полицаите действали светкавично и задържали софиянците – 31-годишните Ю.Т. и Т.Д. и 36-годишния Я.П.. При личния обиск на тримата били иззети няколко мобилни телефона, а от Я.П. и 430 лева. Последвало претърсване на имота. Пред къщата били открити 15 растения канабис с височина около метър и две саксии със същите растения. Иззети били и пет единадесетлитрови туби, чувал с изкуствена тор, сравнителна проба от пръстта около растенията и шише с препарат за тяхното третиране. В дворното пространство около къщата били открити още 10 растения канабис високи около метър, както и пакет изкуствена тор.

При обиск в жилището на Ю.Т. в ж.к. „Зона Б-5” полицаите се натъкнали на голямо количество суха марихуана и няколко боеприпаса. В апартамента на Я.П. са открити осем самозалепващите се полиетиленови пликчета със същия наркотик и електронна везна, а от ползваната от Т.Д. квартира на бул. „Цар Борис ІІІ”, били иззети саксия с марихуана, мобилен телефон, документи за автомобил и 3000 лева. Общото количество иззета дрога е около 400 грама сух канабис и 27 растения.

Тримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Двама от тях са с предишни регистрации в полицията – Я.П. е известен за наркотици, хулиганство и измама, осъждан, а Т.Д. - за притежание на дрога, с условна присъда за това.

Материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура. Разследващият екип работи по документиране на престъпната дейност на групата.

Последвайте канала на

2187 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини