Родители насилват децата си

  • 13 юли 2012 19:13

  • 4553
  • 11
Родители насилват децата си
©

С потрошени кости е прието момиченце на 10 годинки от лекарите на варненската МБАЛ „Света Анна“ днес.

Детето е заведено от близките си в Спешния център по повод прищипани пръсти. Когато лекарите обаче почнали да преглеждат малката, установили, че пострадалите й пръстчета са само върхът на айсберга на зверствата, които тя търпи у дома, съобщи „Петел“.

Когато медиците попитали придружаващите как е пострадало детето, те отвърнали, че станал инцидент с вратата. След това признали, че на своя глава свалили гипса от едната му ръчичка, която била обработена в същата болница, тъй като неотдавна била счупена. Справка в медицинските документи показала, че същото момиченце по-рано е било прието, тъй като било със счупен крак. Освен това подробният преглед на детето показало, че по цялото му тяло има следи от стари рани, дори и по лицето му. Лекарите веднага сигнализирали за случая отдела „Закрила на детето“, които тези дни с помощта на полицията ще разнищят какви точно зверства се случват с малкото момиче у дома. Когато лекарите разговаряли с придружителите на детето в болницата, те не успели дори да получат ясен отговор какви му се падат. Веднъж бил даден отговор – комшийка, втори път – леля.

Сигнал, че майка жестоко пребива родното си дете, е постъпил вчера в социалната служба и от притеснени съседи, които след серия от крайни наказания не издържали на детските крясъци и в крайна сметка се обърнали към „Закрила на детето“. „В жалбата е описано, че майката скубе, бие, влачи по земята детето“, коментира началникът на отдела Ана Конукова. Тя посочи, че в сигнала не е упоменат нито полът, нито възрастта на детето, но смята, че става дума за мъник, тъй като, ако е по-голямо, то ще намери начин да се отскубне и да се противопостави на злата си майка.

Тези два нови случая, по които социалните работници тепърва започват работа, са само част от ужасиите, на които са станали свидетели през тази година. Отчетът за полугодието сочи, че „Закрила на детето“ е работило по общо 13 случая на физическо насилие над деца, което е доказано със съответните медицински документи. Специалистите посочиха, че в сравнение със същия период на миналата година не се наблюдава нито ръст, нито спад на зверствата у дома, но дори и едно дете да е жертва на посегателство, е много.

Последвайте канала на

4553 11

Коментари 11

Добави коментар

2012.07.23 | 14:05

11
Лошо няма добре е да се изнасилват малките деца от малки... p.s. няма нищо по хубаво от това да видиш физиономията на комшията веднага щом е разбрал че мангал е изнасилил дъщеря му. Просто чувството е невероятно, имах щастието да го изпитам преди известно време !

2012.07.18 | 15:06

10
И според вас трябва да си го изкарате на едно беззащитно дете? Пълни идиоти сте!!!!!
ГРУБИЯ

2012.07.18 | 15:06

9
ЯВЛЕНИЕ БЕЗ ПРИЧИНА НЯМА...ДО ТОВА ВОДИ БЕЗРАБОТИЦАТА , БЕЗПАРИЧИЕТО, БЕЗИСХОДИЦАТА, ТО ВСЕ НА НЯКЪДЕ ИЗБИВА, НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ СРЕЩУ КОГОТО ТРЯБВА!!!! КАКВО Е ВИНОВНО ТОВА ДЕТЕНЦЕ, ЧЕ СА ГО ПОЧУПИЛИ ОТ БОЙ??? БОКО ДА ТИЧА ПОДИР ТОПКАТА ДАНО МУ ДОЙДЕ НЯКОЙ ДЕН АКЪЛА В ГЛАВАТА, А НИЕ ЧАКАМЕ ПОЛОЖИТЕЛЕН ПРИРАСТ...КАК ДА СТАНЕ БОКООООООО????

2012.07.18 | 15:05

8
Да! Смърт за Боко! Да живеят Царя, Доган и Сергей! Искаме отново да живеем хубаво както по тяхно време! Искаме високите заплати от тогава! Искаме същия висок положителен прираст! Искаме си работните места!
Mecata

2012.07.14 | 10:50

3
Марш от тук, Боклук ! Кьорав ли си, че пишеш с Гулеми букви? !!! Или си назидателен Надзирател, или платен драскач-словослагател...Какво общо има Боко с тея ежедневни битови отпадъци ?!!! Марш в кочината, Нещастник !!!
Milena

2012.07.18 | 12:29

7
Ние не сме машини.Все някаде трябва да избие агресията.Жалко за нас.
ТЛСМ

2012.07.15 | 20:51

6
"Веднъж бил даден отговор – комшийка, втори път – леля." Ясна работата: Цигани!!!
генетик

2012.07.14 | 17:48

5
На бесилото...с най-дебелото въже и с много сапун!
ggg

2012.07.14 | 16:46

4
Нека се избиват мангалите и без тва само проблеми създават !
petq

2012.07.14 | 10:29

2
a koi pomisli za bulgarskata maika,koqto vseki den turpi unijenieto,che e rodila deca,kogato ejednevno se sriva avtoriteta na bulgarkata,kogato 50 procenta ot jenite sami otglejdat decata si.haide kakto vinagi da ne lekuvame uslojneniqta ot bolestta,a da nablegnem na usloviqta za neinoto vuznikvane.a kakvo napraviha obshtestvoto,mediite ,a kude e baashtata prez tova vreme
onzi

2012.07.14 | 10:28

1
Първо мъки за да го родиш, после грижи да го възпитаваш, и като не можеш да го уредиш- удряй с лопатата, където свариш:) Шегата настрана - няма причини на света да насилваш детето си.

Добави коментар

Водещи новини