Общинско сдружение иска регионални приюти за бездомни кучета

  • 13 юли 2012 18:08

  • 1325
  • 0
Общинско сдружение иска регионални приюти за бездомни кучета
© Булфото

Общините от сдружението "Център" ще искат законодателството да позволява изграждането на регионални приюти за бездомни кучета.

Инициативата беше одобрена на извънредно Общо събрание на общините от регионалното сдружение "Център" по проблемите с бездомните кучета. То бе свикано по искане на кмета на Столичната община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска за набелязването на съвместни мерки.

В събранието участваха представители и кметове от общините Божурище, Ботевград, Горна Малина, Елин Пелин, Ихтиман, Костинброд, Перник, Радомир, Самоков, Своге и София.

Общините от регионалното сдружение "Център" ще уеднаквят местната нормативна база за овладяването на популацията на бездомни животни.

Пред Общото събрание бяха представени програмата за овладяване на популацията на бездомни кучета, както и наредбата за домашни животни в София.

Изграждането на регионални приюти е мярка, която ще позволи с четири приюта за бездомни кучета да се решат проблемите с тях в десетте общини в сдружението.

Кметът Фандъкова призова колегите си да вземат мерки, с които да се спре притокът на кучета към столицата.

Последвайте канала на

БТА
1325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини