Нели Куцкова: Мирослава Тодорова отнесе гръмотевиците

  • 13 юли 2012 07:25

  • 1618
  • 4
Нели Куцкова: Мирослава Тодорова отнесе гръмотевиците
©

Очевидно съдия Мирослава Тодорова отнесе гръмотевиците. Съдиите са консервативна гилдия, но протестът достатъчно добре говори за ситуацията в системата. Това каза пред БНТ съдия Нели Куцкова, която е и говорител на Съюза на съдиите. Младите съдии, хора, които са постигнали мястото си в системата благодарение на собствените си качества се вдигнаха първи.

На събранието на върховните съдии, се написа декларация, в която се казва, че отношението към Тодорова е тенденциозно. Досега е имало много случаи на пропуснати срокове, но това е първия случай, в който има подобно драстично наказание от ВСС и 51 върховни съдии се подписаха в нейна подкрепа. Това е безпрецедентен случай, категорична е Куцкова. Тя разкри, че съдиите ще проведат мълчалив протест, който няма да доведе до блокиране на делата. Престъпниците няма защо да ликуват, тъй като всеки ще си получи присъдата, ако са събрани достатъчно доказателства, категорична е Куцкова.

Факт е, че Мирослава Тодорова е забавила мотивите си, призна говорителката на Съюза. Трябва да се изработят критерии за натовареност на съдиите, тъй като вероятността да се спазва едномесечния срок е почти невъзможно. Когато е преподавала в Центъра за подготовка на магистрати тя е искала да си свърши работата и в съда. Това е довело до затлачване на делата, предположи Куцкова.

Две години Тодорова не е имала кабинет, но с друга колежка е деляла един компютър, припомни говорителката на съюза на съдиите. Надявам се ВАС да отмени решението за уволнението на съдия Тодорова. Чувството за справедливост е тежко накърнено и не можем да гледаме отстрани саморазправата с човек, който не се притеснява да критикува властимащите. По закон дори осъдените имат право на последна дума, а Мирослава не беше извикана да даде своите обяснения пред ВСС, а целия ден беше дежурна в съда, каза Куцкова.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1618 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
arhar

2012.07.16 | 12:38

4
Тези ' независими ' съдии защо не отидат да стачкуват пред някое магистратско хотелче на Бяло море или Черно море ? Защо не отидат при родителите на двете изнасилени момичета преди години, които вече повече от 10 г. не виждат обективно правораздаване от страна на ' независимите ' съдии , вкл. и от отстранената ' независима ' съдийка ?
123

2012.07.16 | 12:38

3
През 1997г до 2001г водих търговско дело.Районен и Окръжен съд спечелих,но СПЕЦИАЛНИТЕ съдии в София върнаха за ново разглеждане делото в Окръжен съд.За мен това е незачитане труда на колегите им в провинцията,но както и да е стигнахме до споразомение.Сега в момента пак ме тормозят от съда пак по търговско дела за мой клиент,който е осъден в несъстоятелност 2009г. със задна дата 2003г.Тормозят ме съдиите ,синдиците.Моята фирма е от 1989г. и съществува и до днес.Сигурно съм платил милиони ДДС и Социални,НО НЕ СЪМ ЗАБОГАТЯЛ като съдиите.А КАЖЕТЕ МИ КАК ДА ВИ ПОДКРЕПЯ ПРОТЕСТА.ДАНО ГОСПОД ДА ВИ СЪДИ В ада.НО ВИЕ СИГУРНО СТЕ ДЯВОЛИ и това проклятие няма да Ви хване.
дим

2012.07.16 | 12:38

2
вярно е!
Смехурко

2012.07.16 | 12:38

1
Майката си трака. гарван, гарвану око не вади! Г-жа Куцарова е също в схемата на плащанията. Да не се прави на мома непогалено от вниманието на рушвета. Чудя се дали такива като нея и въпросната госпожа, ако попаднат в ситуация, когато техен близък е потърпевш, ще са пак така толерантни и ще се мотаят, ще се издават леки присъди и "случайно" ще забравят да си дадът становището поради натовареност?! Лошото на този етап е, че за сега все още търпиме! Ние, българите сме добри и овчедушни, но все някога търпението ще свърши господа управляващи и тогава горко му на този, който властва в момента! Тъй като власта у нас е обичайно да се предава по наследство, то и за вас сегашните управници ще има Видовден! 'Ай със здраве!!!

Добави коментар

Водещи новини