Хотел под звездите сближата човек с природата

  • 12 юли 2012 21:00

  • 1034
  • 0
Хотел под звездите сближата човек с природата
©

В лоното на природата, обгърнати от треви, дървета и небе, приспивани от песента на щурците, смесена с лекия плисък на балтийските вълни. Една нощ на спокойствие и отмора, гарантирана в нестандартен хотел, който отвори врати в националния парк Матсалу в Естония. Всъщност - отвори цип. Някой пренебрежително би нарекъл този подслон „палатка”. Но не и създателят й. За него това е обемен лъскав костюм, с който хората могат да се появят на среща с природата, съобщава БНТ.

Идеята на собственика на хотела Ермил Мигур е човекът да бъде въведен сред недокоснатата природа. Въпреки, че земята е частна собственост, това все пак е резерват. Човек може да дойде тук, да остане сам с мислите си или да сподели спокойствието с някой друг, когото чувства близък, каза Мигур.

Комфортният елемент с виното, скъпите завивки и издържаната в белоснежни тонове обстановка е само добавка към основното и неповторимо усещане – че гостите контактуват с Вселената през стените на тънък балон. Дизайнът на хотела е дело на френски архитект. Произведението му следва сферичните контури, за да не пропусне и най-малката част от обкръжаващата го среда.

Преживяването струва от 99 до 129 евро. Собственикът на хотела сякаш е напипал тенденцията, че човекът от градовете скоро наистина ще трябва да си плаща, ако иска да се почувства в естествената си среда. И тъй като стърнищата бодат, комарите са досадни и хапещи, а присъствието на други хора често разваля ефекта от съзерцанието, решението за хотел-балон в изолирани зони изглежда все по-малко екстравагантно. И все по-смислено и рентабилно. Поне за пролетно-летния сезон край Балтийско море.

Последвайте канала на

1034 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини