Покупателната ни способност почнала да се повишава

  • 12 юли 2012 08:27

  • 1251
  • 7
Покупателната ни способност почнала да се повишава
© Булфото

В момента по стоковите борси и тържища няма паника, цените са спокойни, индексите – също. Това каза председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържища Едуард Стойчев в сутрешния блок на ТВ7.

По думите на експерта, в резултат от натрупването на няколко фактора – увеличената цена на тока, газа, високата стойност на долара, се очаква цените на някои от продуктите да се увеличат.

„Но аз смятам, че това ще бъде само при определени продукти и временно, т.е. пазарът отново ще си каже думата и ще се намери равновесната цена”, обясни Стойчев.

Стойчев допълни, че буквално за един ден цената на житото е скочила от 360 на 400 лева за тон, но пазарните цени ще се саморегулират в следващите седмици, когато се очаква главните производители - Русия и Украйна, да пуснат своята продукция. Той коментира и проблемите на родните производители на плодове и зеленчуци.

„Няма стабилна икономика, която разчита само на внос. Докато нашето собствено производство не се върне на нивата от близкото минало, нещата ще вървят така както е в момента – ще отскачаме от криза в криза”, категоричен бе той, но допълни, че държавната политика се движи в правилната посока по отношение на субсидиите в различните сектори. По думите на председателя на ДКСБТ, покупателната способност на българина започва да се повишава напоследък.

Последвайте канала на

1251 7

Коментари 7

Добави коментар
роб на властта

2012.07.19 | 08:00

7
ela mi go pokaji - kak mi se povi6ava pokupatelnostta -glupak samozabravil se -edva kretameeeeee-ste doide den da vadim vesnicite i takiva kat teb na stadiona kato v kitai
мерци за такова повишаване

2012.07.19 | 08:00

6
гаден, мазен, нахален кретен! аз обаче съм длъжен, с почуда дори, да го подкрепя и да доразвия дебилната му теза - ДЪРЖАВАТА ПРАВИ ВСИЧКО НЕОБХОДИМО ДА НИ ПОВИШИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ - ей на ся, ми се дига покупателната способност за купуване на ел. енергия с 13% - дига ви че направо ми призлява! Бензинът същи пълзи нагоре и ми повдига покупателната способност, местни данъци и такси, общински налози! Бе въобще у България кат риба, кат вода - реки от гербарастки мед и масло и повишаване на покупателната способност от всякъде!!!!! догодин ще ви благодарим, кретени гербарски!!!!!!!!
ехо

2012.07.19 | 07:59

5
нещо не с е разбра от народа както винаги дига се покупателната естесвено на тока на петрола на житото на водата и още много други които съм изпуснал може би ей това малко ли е това е имал предвит другаря Стойчев другари

2012.07.19 | 07:59

4
НАПОСЛЕДЪК...!!!!!?????

2012.07.19 | 07:59

3
абе той говори само за колегите си - играчите на борсата, останалите купувачи и техните способности не се броят май
Дау Джоунс

2012.07.19 | 07:59

2
В момента сме в режим на оцеляване... Това е голата истина!
SS

2012.07.19 | 07:59

1
Ибре, ибре ибреееее народееееее!!! Покупателната способност се повишиииииииииииииии!!!!

Добави коментар

Водещи новини