Целогодишно обучение ще има и за 5 - годишните деца в столичните училища

  • 11 юли 2012 15:43

  • 724
  • 2
Целогодишно обучение ще има и за 5 - годишните деца в столичните училища
©

И в групите за петгодишни деца, които ще се разкрият в столичните училища, ще се осигури целодневно обучение.

Това заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при посещението си в 142 ОУ в район "Красно село".

По думите на кмета при кандидатстване по програмата за спорт и младежки дейности на Столичната община за развитие на извънкласни дейности училищата ще могат да получават до 4 500 лева за финансирането на спортни, езикови и други занимания, които са предпочитани от родителите. И в училищата ще е осигурено храненето съгласно изискванията за деца на тази възраст.

В 142 училище е открита една група за петгодишни деца, в която има места за 20 деца. Предстои откриването на още една група за 20 деца. Средствата за обновяването и оборудването на посещенията са 50 хиляди лева.
Групите в училищата за петгодишни деца ще са с капацитет от 20 до 24 деца, посочи заместник-кметът Тодор Чобанов. Той припомни, че от есента ще бъдат обхванати над 10 500 деца на възраст от
пет години.

Според Фандъкова, ако бъдат приети предложенията за промени в наредба 3 на Министерство на здравеопазването, общината ще има възможност да увеличи капацитета на групите в детските градини.

Последвайте канала на

Десислава Станева
724 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.07.12 | 20:14

2
за какво да се чака до 7 за да се почва заробването??направо от 5 годишни да почват да ги промиват!! после до 75 къртене и който оцелее пенсия за хляб и мляко.добре са го измислили добре облечените бизнесмени каращи коли за стотици хиляди.все пак си трябват роби за каузите им!
Георги

2012.07.12 | 20:14

1
точно така какво е това на 7 години ще ми почват училище. Много късно почват да учат - много късно почват да работят. Ще играят като /ако/ се пенсионират.

Добави коментар

Водещи новини