Руски бойни кораби пътуват към Сирия

  • 10 юли 2012 18:07

  • 1768
  • 0
Руски бойни кораби пътуват към Сирия
©

Руският военноморски съд за борба с подводници „Адмирал Чабаненко” и други три големи десантни кораба са напуснали днес базата си в Североморск, под Полярния кръг и са се насочили към Средиземно море, съобщава БТВ.

Според руската агенция "Интерфакс" военноморската група се е насочила към базата Тартус, на сирийска територия, която е и единствената база на руския флот в Средиземно море.

Съгласно информация на „осведомен военно-дипломатически източник”, към четирите кораба край бреговете на Сирия ще се присъединят патрулния кораб „Ярослав Мъдрий” и един спомагателен плавателен съд.

Като основна цел на експедицията е посочена нуждата плавателните съдове да презаредят запасите си от гориво, вода и храни. Групата от шест бойни кораба ще остане в Средиземно море до края на септември.

Вчера официален представител на руските власти потвърди, че Москва не възнамерява да подписва нови договори за доставка на въоръжение и муниции на Дамаск, но ще изпълни досегашните си задължения, припомнят международните наблюдатели.

Последвайте канала на

1768 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини