Режим на топлата вода за софиянци и през следващите 3- 4 години

  • 10 юли 2012 12:56

  • 1005
  • 1
Режим на топлата вода за софиянци и през следващите 3- 4 години
©

Режимът на топлата вода в София ще продължи и през следващите 3- 4 години. Това заяви изпълнителният директор на столичната "Топлофикация" Стоян Цветанов.

Причината се крие в това, че ремонтите които през това лято ще обхванат около 32 км от топлопреносната мрежа не са правени много отдавна. В следващите 3- 4 години "Топлофикация" София планира да ремонтира между 30 и 35 км тръби на година. Това ще доведе до спиране топлата вода в столицата на различни места и за различни периоди от време.

Липсата на ремонти е причината за зачестилите аварии през последните няколко месеца. Мрежата на столичното парно е около 1000 км и за да функционира нормално, всяко година трябва да се подменят по около 40 км.  Това лято ще се подменят и основни съоръжения в самите централи, което ще доведе на някои места до липса на топла вода в продължение на 2 месеца. Стоян Цветанов увери, че фирмите изпълнители на ремонтите ще бъдат контролирани няма да се стигне до удължаване на сроковете.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1005 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай Иван

2012.07.10 | 17:12

1
А компенсация за причинените мъки и страдания няма ли да има?Аз мога и половин година без топла вода, ама старци, семейства с малки деца, болни и инвалиди, а? Защо като извинение решат да не плащаме сметки за следващите два месеца след пускането на водата? Ако някой не спазва условията по договора трявба да обещети другата страна. Има много мислители в тази държава, ама нещо не върви както трябва. Намирисва или на проблеми вътре в Топлофикация или за нова далавера, която рано или късно ще лъсне, лошото е, че още веднъж никой няма да е виновен.

Добави коментар

Водещи новини