12 години затвор за изверга, блудствал с детето си

  • 09 юли 2012 20:51

  • 3449
  • 3
12 години затвор за изверга, блудствал с детето си
©

12 години лишаване от свобода постанови Окръжен съд - Благоевград срещу санданчанина Костадин Тасев по дело за сексуално посегателство над детето му Александър. Той ще изтърпи наказанието при първоначален строг режим в затвора или в общежитие от закрит тип, съобщи "Дарик радио".

Тасев трябва да плати 13 600 лева разноски по наказателния процес, похарчени за хонорари и изготвяне на няколко съдебно-медицински експертизи по делото.

Магистратите отсъдиха и по една година затвор за Тасев по повдигнатото обвинение, че е заплашил с убийство социалните работници в Сандански от "Закрила на детето" Мими Алексиева и Надежда Станева. За излежаване бе определено най-тежкото от определените наказания - 12 години.

Първоинстанционният съд оневини Костадин Тасев по приписаното му деяние за хомосексуално насилие над двегодишното дете, извършено според разследването на 15 февруари 2010 година, за което бе задържан и лежа в предварителния арест повече от година.

Окръжният прокурор Елка Атанасова промени в съдебната зала основното обвинение срещу Тасев и той бе осъден по член 149 от Наказателния кодекс, който предвижда до 20 години затвор, вместо по първоначалното обвинение по член 147. Магистратите решиха със съдебния си акт, че Костадин Тасев е извършил действия, с цел удовлетворяване на полово желание, но без съвкупление. Той е направил това чрез проникване в детето с неустановен, но твърд предмет, с остър връх.

Пред съдия Красимир Аршинков държавното обвинение разви тезата, че в резултат на проникването на 15 февруари 2010-та, Сашко, който тогава е бил на две години и четири месеца, е получил опасни за живота му разкъсвания на стената на дебелото черво и пикочния мехур.

Срещу Тасев остава и първоначалното обвинение по член 144 от НК, а именно заплаха за живота, оправена към двама държавни служители от Агенция "Закрила на детето" в Сандански.

Към делото бе приложена жалба, отправена от Костадин Тасев пред прокурорите в Сандански. В нея се посочва, че жена му Христина, която роди момиче от друг мъж преди три месеца, страда от подобно на Сашковото заболяване, но лекарите в Сандански не желаят да й обърнат внимание и неглижират нейното кървене от ануса така, както са сторили с родния му син. По този жалба прокуратурата е започнала разследване на 29 юни.

Преди месеци Сашко, който вече е почти на 5 години, бе изписан от Детската клиника в "Пирогов", където претърпя множество операции. В момента детето живее с баба си Живка - майката на Костадин Тасев. Бащата е с мярка за неотклонение "подписка", той няма право да доближава момчето, въз основа на съдебна забрана.

Адвокатите на Тасев - Ирен Цветкова и Пламен Петков, ще обжалват присъдата пред Софийски апелативен съд. Те изтъкнаха, че подзащитният им е подведен несправедливо по този текст от наказателния закон. Те коментираха, че по делото до този момент не е доказано авторството на престъплението.

Последвайте канала на

3449 3

Коментари 3

Добави коментар
за Plamen Popov

2012.08.11 | 17:08

3
друже, не знаем какво е станало. пак повтарям - ако го е направил, нека му се върне. ама и това, че е заплашвал социалните с убийство, е леснообяснимо и не доказва вина - не са му позволявали да види детето си, и при напрежението, под което е бил заради обвиненията, е много нормално да каже "ше ви избия, да ви е*а майката....". не знам, гнусна работа е целият случай.

2012.08.11 | 17:07

2
малко са му
един

2012.07.10 | 09:07

1
пич, недей да раздаваш присъди, щото животът е странно нещо. не знаеш утре кво ше ти дойде до главата. а тоя случай смърди - има голяма вероятност Тасков да е обвинен несправедливо и да е жертва на претуапно разследване и желанието на прокурора да блесне. не е лесно да се повярва, че обикновен мъж ще бърника по гъза на бебето си с твърди предмети, все пак. отгоре на всичко сто пъти се чу, че има заболяване с подобни симптоми /кървене от ануса, "болест на Крон"/, но, както казах, за прокуратурата е по-добре да Юспечели" един скандален съдебен процес, отколкото да намери истината. така че - ако го е направил, нека му се върне подобаващо, но ако не го е направил - какво? кой и как ще му компенсира загубеното? а каква е истината - явно никога няма да се разбере....

Добави коментар

Водещи новини