Задържаха рецидивист за побой и грабеж

  • 09 юли 2012 11:43

  • 800
  • 0
Задържаха рецидивист за побой и грабеж
©

36-годишен рецидивист е задържан за побой и грабеж в Костинброд, съобщиха от ОДМВР - София.

За същото деяние няколко часа по-рано беше задържан и съучастникът му, 17-годишен младеж от Костинброд. През нощта на 4 срещу 5 юли двамата нападнали и ограбили 38-годишен мъж, когото захвърлили в безпомощно състояние, полуоблечен на тротоара пред дома му. Двамата откраднали от жертвата си портфейл с около 100 лева и лични документи.

Благодарение на упоритите издирвателни действия на криминалистите, двамата извършители били установени и задържани. Оказало се, че те са стари познайници на полицията. Непълнолетният е регистриран за кражби, а 36-годишният М.Г. е осъждан ефективно за грабеж. Във фургон, който мъжът обитавал, униформените намерили портфейла на потърпевшия заедно с личната му карта. А в близост до фургона била намерена и захвърлената дебитна карта, обект на престъплението. Авторите на тежкото престъпление били задържани за 24 часа.

След изтичането на полицейската мярка им е взета мярка за неотклонение „подписка”. По случая е образувано досъдебно производство. Разследващият екип продължава работата по пълното документиране на случая.

Последвайте канала на

800 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини