Подновяват процеса срещу Ратко Младич

  • 09 юли 2012 09:14

  • 1167
  • 0
Подновяват процеса срещу Ратко Младич
©

Процесът срещу бившият военен ръководител на сърбите в Босна Ратко МладичРатко Младич Ратко Младич - сръбски военен. Роден на 12 март 1942 г. в  Босна и Херцеговина. Началник щаб на започва отново с изслушване на първия свидетел на обвинението пред Международния наказателен съд за бивша Югославия.

Първият свидетел е мюсюлманинът Елведин Пазич, на 34 години. Той е бил на 14 години по време на войната и е останал жив. По това време са били убити 150 души в Грабовица в Северна Босна.

Следващият свидетел на обвинението е Дейвид Харланд, специалист по граждански дела и политически съветник към силите за сигурност на ООН за бивша Югославия ЮНПРОФОР, който ще свидетелства за бомбардировките на Сараево, допълва БГНЕС.

Основно Ратко МладичРатко Младич Ратко Младич - сръбски военен. Роден на 12 март 1942 г. в  Босна и Херцеговина. Началник щаб на ще трябва да отговаря за клането в Сребреница - град, пазен от сините каски на ООН, паднал през 1995 г. в ръцете на сръбските сили в Босна. Там намериха смъртта си близо 8 000 мъже и момчета мюсюлмани.

Младич е обвинен и за обсадата на Сараево. Изслушванията ще продължат до началото на ваканцията на съда - 20 юли.

Последвайте канала на

Novini.bg
1167 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини