КНСБ иска компенсиране на доходите

  • 09 юли 2012 07:28

  • 576
  • 1
КНСБ иска компенсиране на доходите
©

От КНСБ призоваха още днес или в близките няколко дни да бъде свикано спешно заседание на Съвета за тристранно сътрудничество. Това съобщи в град Кавала президентът на синдиката Пламен Димитров, предаде БНТ. Поводът е последното поскъпване на тока, газта и водата.

Съветът, в който влизат представители на изпълнителната власт, работодателите и синдикатите трябва да излезе с решение за компенсациите от поскъпването на тока, водата и газтта. От КНСБ намекнаха, че гласуваните от кабинета извънредни 11 милиона лева за над 300 000 социално слаби са крайно недостатъчни.

"Ние искаме всяка група, започвайки от социално слабите и голяма част от пенсионерите, да намерят не само целева енергийна подкрепа, която вече беше гласувана от кабинета, при това без консултации със социалните партньори и без обсъждане в НСТС, както повелява закона, в нарушение. Но към това очевидно да добавим една постоянна подкрепа към всички домакинства през цялата година", каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Освен за компенсации от профсъюза поискаха и увеличение на гарантирания минимален доход поне с процента на увеличение на електроенергията. Тоест от 65 лева, колкото е през последните 4 години на 74 лева.

"Правителството би трябва да реагира през второто полугодие на настоящата година", заяви Пламен Димитров.

От КНСБ настояха отново и за 10% увеличение на заплатите в обществения сектор и пенсиите още от 1 януари догодина. Не казаха обаче какви действия ще предприемат, ако искането им не бъде изпълнено.

Последвайте канала на

576 1

Коментари 1

Добави коментар
ДОКАЖЕТЕ ЧЕ МИЛЕЕТЕ ЗА НАРОДА

2012.07.09 | 16:47

1
ПОВЕДЕТЕ НАРОДА ГА ПРОТЕСТИ СТИГА ВЕЧЕ САМО С ТИЯ МИЖАВИ ИСКАНИЯ !!!!!

Добави коментар

Водещи новини