Франция подготвя нов закон за криминализиране на отричането на арменския геноцид

  • 08 юли 2012 06:52

  • 872
  • 2
Франция подготвя нов закон за криминализиране на отричането на арменския геноцид
© gettyimages

Френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 потвърди вчера, че възнамерява да предложи нов закон, криминализиращ отричането на арменския геноцид, предаде АФП.

Той направи това пред представители на арменската общност, у която се появиха опасения, че се е отказал от намерението си, след като външният министър Лоран Фабиюс говори тази седмица за "нов етап" във френско-турските отношения. В телефонен разговор с представител на Координационния съвет на арменските организации във Франция вчера президентът е потвърдил ангажиментите, поети по време на предизборната кампания и ще удържи на даденото обещание, заяви Елисейският дворец.

Държавният глава остава твърд в намерението си да предложи проектозакон, наказващ отричането на арменския геноцид, гласи съобщението. За да пресече всички слухове, че изявлението на Лоран Фабиюс уж поставя под съмнение ангажимента на президента, Оланд е позвънил на Франк Папазян, съпредседател на Съвета, за да го увери, че не е променил мнението си по въпроса. В края на месеца той ще се срещне с делегация на организацията, за да обсъди съдържанието на бъдещия текст.

Последвайте канала на

БТА
872 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мими

2012.07.09 | 22:22

2
Харесвам арменците, но французите съвсем изтрещяха! Не можеш да лежиш по затворите, защото просто имаш различно мнение по даден въпрос!
...And Justice for All....

2012.07.09 | 22:10

1
ура, ура, ура!

Добави коментар

Водещи новини