Мая Манолова към Десислава Атанасова: Идея си нямате от здравеопазване

  • 06 юли 2012 11:47

  • 1975
  • 5
Мая Манолова към Десислава Атанасова: Идея си нямате от здравеопазване
©

Чужди граждани, придобили медицинско образование в България, могат да практикуват медицинската професия в България след полагане на изпит. Друго задължително условие е владеенето на български език и терминология на български език.

Това каза от парламентарната трибуна министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, в отговор на въпрос на депутата Ваньо Шарков за това как граждани на Русия могат да практикуват медицинската професия в България и как става това в случай на споразумение между двете държави.

Спешната помощ е в колапс. Какво направи министерството на здравеопазването в третата година от управлението на ГЕРБ? Имате възможността да информирате българските граждани за целите, които си поставяте и каква работа е свършена, заяви червената депутатка Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. По думиите й министърът на здравеопазването идея си няма какво трябва да направи в бъдеще, затова не пита за това.

Не е зле да качите тази информация на сайта на министерството на здравеопазването. Това препоръча Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на след изчерпателния отговор на здравният министър. По думите й трябва да има прозрачност в целите и действията на министерството, а в малките населени места здравеопазването се е превърнало в лукс. Мая Маналова посъветва министър Атанасова да се погрижи поне парите, които се вземат от здравни вноски, да отиват в здравеопазването.

По думите на Манолова 380 милиона лв. са задълженията на болниците в момента. Към 31 май 2012 г. е постъпила информация от всички лечебни заведения и общият размер на задълженията на болниците е 347 411 000 лева, а просрочените са 88 300 000 лева, каза министърът на здравеопазването. „Ръководството на министерството предприема мерки за подобряване на финансовото състояние на заведенията. Проблемът в болниците е комплексен”, каза министър Атанасова.

Според нея медицинските стандарти назад във времето може би не отразяват обективно състояние на лечебно заведение, но стандартите са изработени с участие на дружествата, национални консултанти, професионалисти. Има сформирани работни групи, които да оценяват медицинските стандарти, заяви Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Депутатът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на заяви от парламентарната трибуна : „За първи път фалират болници, закриха се болници заради задлъжнялост. Какъв е размерът на задълженията и какви мерки ще предприемете? Ако „Пирогов” не отговаря на медицинските стандарти на министерството, значи тези стандарти са сбъркани”.

Последвайте канала на

1975 5

Коментари 5

Добави коментар

2012.07.24 | 12:58

5
тази манолова кога започна да разбира и от здравеопазване?? то да си нагал,ама тва вече ... не знам как да го нарека дори! хората учат по 10 години за доктори,тая дрисла със средно специално ще ми се обяснява от екрана,ай сиктир бе!
ГЕРБЕРИ КРАДЦИ и КАЛИНКИ

2012.07.08 | 16:17

1
Манолова е с висше а ТИ ОТКОГА ВЗЕ ДА РАЗБИРАШ ОТ ДЕПУТАТИ БЕ ПЛУЖЕК КРАДЛИВ !!!
ГРУБИЯ

2012.07.08 | 16:18

4
МАНОЛОВА Е АДСКИ ПРАВА, ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ НЕ СЛЕДВАТ 10 ГОД. АМИ ПОЧТИ НА ПОЛОВИНА, НО И 10 ГОД. ДА Е СЛЕДВАНЕТО ПАЗИ БОЖЕ ДА НЕ ИМ ПОПАДАШ В РЪЧИЧКИТЕ!!! ФИНАНСОВО И ЗДРАВОСЛОВНО СИ ЗАГИНАЛ...

2012.07.08 | 16:18

3
За съжаление Майчето е абсолютно права. И това се отнася не само за Атанасова, ами и за всички "капацитети" по останалите министерства и общински администрации- жалки, нагли и некокомпетентни мижитурки, нацвъкани от Него, за да може Той да изпъква /когато му отърва!/. А щом Той изпъква...жална ни майка! Сега ще "ревнат" електоралните проститутки на ГЕРБ / колкото и малко да останаха/, ама истината боли.А, и да не забравя да подчертая- ВЪОБЩЕ не съм фен на Тройната или други коалиции, защото по-курвенска измишльотина от политиката няма!!!

2012.07.08 | 16:18

2
A ti za kakvo si uchil/a ???? Vse pak si dosta kompetentna lichnost po tazi tema za da davash razumna alternativa za neshtata.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини