Франция: Да затегнем санкциите над Сирия (обновена)

  • 06 юли 2012 10:46

  • 815
  • 1
Франция: Да затегнем санкциите над Сирия (обновена)
©

Френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 поиска по-строги санкции срещу режима на сирийския президент Башар Асад, предаде Би Би Си.

Париж е домакин на третата среща Приятели на Сирия. В обръщението си към участниците държавният глава на Франция призова планът на пратеника на ООН и Арабската лига в близкоизточната страна Кофи Анан да бъде подкрепен възможно най-скоро. Той също подчерта и необходимостта от подкрепа за опонентите на сирийския му колега. Предложението на Париж бе подкрепено от германския външнен министър Гидо Вестервеле. Преди началото на конференцията, на която участва и българският външен министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27, главната опозиционна сила на властта в Дамаск - Сирийският национален съвет поиска над страната да бъде създадена зона, свободна от полети.

На срещата говори и държавният секретар на САЩ. Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 заяви, че Русия и Китай трябва да променят позицията си спрямо Дамаск. Пекин и Москва блокираха резолюцията на Съвета за сигурност на ООН.

По-късно премиерът на Катар Хамад бен Джасем ал Тани призова за действия без разрешение на световната организация. 

Участниците във форума призоваха Башар Асад да се оттегли от властта.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
815 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
asad

2012.07.07 | 20:31

1
fransetata da si gledat tiahnata darjava kak taka shte se mesiat v chujdi darjavi e tova ne mi e iasno!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини