С протест подкрепиха задържаните за взрива пред клуб на "Евророма" (снимки)

  • 05 юли 2012 17:39

  • 3422
  • 3
С протест подкрепиха задържаните за взрива пред клуб на "Евророма" (снимки)
© Булфото

Около 30 младежи се събраха пред съдебната палата в Благоевград, в знак на протест, срещу решението уличените за взрива в Сандански да останат в ареста. След това протестиращите пресякоха няколко пъти улицата пред ОДП-Благоевград като за няколко минути блокираха движението.

С лозунги "Свобода за националистите от Сандански", "Търси се националист за това, че е несломим, за това че е патриот и затова, че обича родината си" и "Стига футболно и партийно деление! Време е за национално обединение", протестиращите показаха подкрепата си за Николай Йовев, Стоян Ставрев, Васил Георгиев и Александър Ангов.

Четиримата бяха задържани часове след взрива пред офиса на "Евророма" в Сандански, миналата седмица. По разследването е приложена химична експертиза, която сочи, че бомбата е направена от амониев нитрат и триацетонов трипероксид. Натривки от тези вещества са снети от ръцете и дрехите на четиримата. Наказателното производство срещу тях е по член 333, текст в Наказателния кодекс, който предвижда от 3 до 10 години затвор, заяви прокурор Мавродиева. Съдът в Благоевград постанови постоянна мярка задържане под стража за четиримата обвиняеми, като се очаква на 10 юли решението да бъде обжалвано в Апелативен съд - София.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3422 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.07.07 | 08:49

3
БРАВО! ТРЯБВА ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТ МАСОВИ ПРОТЕСТИ! НЕ САМО ЗА ТЯХ АМИ И ПРОТИВ ПРАВИТЕЛСТВОТО! СТИГА СА НИ МАЧКАЛИ!!!!
ТЛСМ

2012.07.07 | 08:49

2
Вальо топлото който ощети държавата с милиони го пунаха условна. А тези момчета които са набедени че ощетили държавата с половин манго сега ще ги съдят като за човек....
Пънкс

2012.07.07 | 08:49

1
...Значи това да прокудиш младите хора в България...когато думата "родолюбец", "националист" се превърна в мръсна. Единственото "престъпление" на тези младежи е , че никога няма да се откажат от страната си и това, че обичат своята родина. Не крият възгледите си (за разлика от 90 % процента от обществото ) и затова са най-подходящи за жертви и вечно набедени... СРАМ!

Добави коментар

Водещи новини