България и Румъния – рай за трафикантите на хора

  • 05 юли 2012 10:38

  • 1075
  • 0
България и Румъния – рай за трафикантите на хора
© булфото

България и Румъния са най-прекрасното място в Европейския съюз за трафикантите на хора, пише германският в. Щутгартер Цайтунг.

След приемането на двете балкански държави в Европейския съюз през 2007 г. поток от проститутки заля Западна Европа. Според изданието търговците на жива плът са улеснени от свободата на предвижване в 27-те. Трафикантите на хора заедно с подопечните си момичета влизат като туристи и техните жертви е трудно да бъдат депортирани, защото притежават гражданство на ЕС, коментира изданието. Щутгртер цайтунг допълва, че заради растящата бедност в ромските общности потокът от жрици не спира. Понякога младите жени се продават директно на сводници и трафиканти от свои роднини или познати. Използва се и трика с „любовника” – мъж, който се представя за влюбен, а след това принуждава момичето да проституира, коментира изданието.

Щутгартер цайтунг посочва, че българските и румънски жрици са изместили своите конкурентки на пазара за жива плът, идващи от такива традиционни страни-доставчици: Русия, Украйна, Беларус и Албания. Според вестника българските и румънските проститутки са над една трета на пазара в ЕС.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1075 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини