Килърът на Доневио може и да е аматьор - стрелял е бясно на месо

  • 05 юли 2012 06:15

  • 4565
  • 6
Килърът на Доневио може и да е аматьор - стрелял е бясно на месо
© Булфото

Кой посмя да го направи? Този въпрос не дава мира на Банско и Разлог 30 часа след разстрела на лихваря Васил Донев-Доневио и гарда му Бинко Робов-Бината.

Вчера следобед Васил и охранителят му бяха погребани, съобщи "Стандарт". Доневио - в Банско, Бината - в село Баня. Въпреки денонощната си работа обаче, криминалистите нямаха пробив - така и не се разбра кой изсипа дъжда от 40 куршума върху Доневио, гарда му и семейство Емине и Мирослав Кьосеви.

Като на война - така изглеждат Банско и Разлог след разстрела на Васил Донев. Регионът веднага бе заварден от тежко въоръжени полицаи. Целият криминален контингент от Банско и Разлог пък мина на разпит. До сряда на обяд през полицията минаха над 10 души, сред които и банскалията Йордан Еринин, който е по-малкият от братята, известни като Гипсовете. Батко му Иван бе арестуван в Италия в края на месец май при акция "Кокаинови крале". Някои от криминално проявените мъже се съгласиха на детектор на лъжата, за да е ясно, че не са съпричастни към кървавото престъпление. На всички пък се взеха натривки за барут от ръцете. "Продължаваме с разпитите. На този етап няма заподозрени и съпричастни към извършването на това тежко престъпление", заяви комисар Георги Костов, шеф на ОД МВР-Благоевград. Той още веднъж подчерта, че се работи по всички възможни версии, но не разкри има ли водещи сред тях и кои са те.
В същото време в региона вече се говори за куп възможни мотиви за дръзкото убийство на Донев и гарда му. Близки до застреляния лихвар твърдят, че преди време мъж, най-вероятно негов длъжник, му се заканил с думите:
Ще изляза от затвора и ще ти отрежа главата!
Разбира се, криминалистите разследват много задълбочено и влошените отношения между убития и братята Еринини. От около година те са в конфликт, има данни, че напоследък битката за влияние в курорта Банско станала ожесточена. В село Баня се твърди, че бизнесмен от региона дължал огромна сума пари на Донев. Длъжникът бил заплашван със саморазправа от страна на лихваря. Полицията почти сигурно проверява и тази версия. Друга нишка за разследващите е, че убитият е отговарял за реализирането на голяма пратка хероин, но се е издънил и затова е наказан със смърт. Според антимафиоти от региона е имало данни преди години, че Васил Донев се занимава с разпределение на наркотици и с пласиране на проститутки. Това обаче не е доказано, въпреки работата на полицията. В последните години основно е попадал в полезрението на органите на реда за лихварство и пране на пари. Не на последно място се лансира версията, че нищо чудно столичани да си разчистват терена в един от най-апетитните райони на страната - курорта Банско. След ареста на Иван Еринин и убийството на Доневио в планинския град по-голям играч остава единствено Малкия Гипс - Йордан. Но криминалистите не бързат със заключението, че разстрелът е поръчков. Причината - факт е, че стрелецът или стрелците сякаш са били обезумели, стреляли са на месо, въобще не им е пукало, че ще убият и невинни хора в джипа, който е направен на решето. Това никак не е присъщо на наемен убиец, който има за задача да отстрани и ликвидира само лихваря. Местни хора споменават, че няма как и Гипсовете, и Донев да не са имали вземане-даване със силните на деня. "Не разполагаме с такава информация - за връзките им с политици и за влиянието им чрез пари в политическите битки", лаконични са от ОД МВР-Благоевград.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4565 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
haho

2013.09.03 | 16:24

6
Аз мисля ,че не са искали да оставят свидетели

2013.09.03 | 16:24

5
Аз като гледам колата, 90% от попаденията са групирани на точното място, т. е. професионалист.

2013.09.03 | 16:24

4
Нали е стрелял с калашник, то с такова оръжие няма какво да се целиш, дърпаш спусъка пък каквото падне.
бойко

2013.09.03 | 13:26

3
Този като е имал толкова пари и влияние, да си беше купил един по нов, брониран джип.Имат се за безсмъртни.
НМ(народна милиция)

2013.09.03 | 13:25

2
Аматьор съм аз,ако бях стрелял не бих вкарал толкова куршуми на едно място.
hi

2013.09.02 | 16:32

1
i dobre e napravil ,ei tva e rezyltat ot sistemata na tva ychi xorata da se trepat.

Добави коментар

Водещи новини