Комисията "Хохегер" с удължен срок

  • 04 юли 2012 14:27

  • 630
  • 0
Комисията "Хохегер" с удължен срок
©

Парламентът удължи до 30 октомври срока на действие на временната анкетна комисия за изясняване на изнесените в медийното пространство факти и обстоятелства за лобисткия скандал, свързан с управлението на Тройната коалиция и предоставените на 1.5 милиона евро на Петер Хохегер, съобщава БНТ, позовавайки се на БТА.

Мотивите за решението са големият обем от информация и документация, които трябва да бъдат обсъдени и анализирани.

Срещу второто поред удължаване на срока възразиха депутати от левицата. Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен заяви, че от временна комисията е на път да се превърна в постоянна. Нищо в досегашната й работа, нито в получената информация налага удължаването на
срока, коментира депутатът и нарече комисията "средство за политически натиск".

Снежана Дукова, депутат от ГЕРБ, нарече колегите си от левицата "железни манипулатори". Според нея получените документи показват, че е имало нарушени процедури и присвояване на средства. Тя категорично възрази на твърдението, че комисията оказва политически натиск, като се позова на заявките на поканените в комисията.

Според Емил Радев, също народен представител от ГЕРБ, не е случайно, че левицата иска комисията да прекрати дейността си, защото все по-ясно ставало какви са извършени нарушения. Процедурата по тази обществена поръчка и изпълнението на проверявания договор може да бъде наръчник за лошите практики по Закона за обществените поръчки и по-нататъшното отчитане, обобщи Радев.

Последвайте канала на

630 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини