Великобритания заплаши Гърция

  • 04 юли 2012 10:25

  • 1246
  • 2
Великобритания заплаши Гърция
©

Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. заплаши, че Великобритания е готова да затвори границите си за гръцки имигранти, ако Гърция се окаже принудена да излезе от еврозоната, пише "Дневник", позовавайки се на БТА и гръцкия вестник "Та неа".

В отговор на въпрос на междупартийна парламентарна комисия Камерън подчерта, че е склонен да направи всичко необходимо, за да попречи на влизането на граждани от Гърция и други европейски държави във Великобритания в случай, че възникне ситуация, провокирана от дълговата криза.

Премиерът на Великобритания каза, че британското правителство е изготвило планове за извънредни действия, за да защити сигурността и икономиката на страната. Той обаче пожела да не се налага тези планове да се приложат.

Преди изборите в Гърция, когато опасността от излизането на страната от еврозоната беше непосредствена, заради неяснотата кой ще победи, страните от еврозоната и Европейския съюз се подготвяха за най-мрачните сценарии и дори обмисляха налагане на проверки по границите.

Въпреки че възможността Гърция да напусне еврозоната в момента изглежда малко вероятна, продължаващата криза в еврозоната и проблемите в ЕС като цяло отново даде гласност на увеличаващите се антиевропейските настроения във Великобритания.

Последвайте канала на

1246 2

Коментари 2

Добави коментар
ами прав си е...?

2012.07.04 | 17:09

2
това се казва превантивна мярка? при такава криза ще почнат си стягат куфарите и беж където има работа .то и аз за това се притеснявам ,понеже сме по-близко та време е и ние да се замислим не после като дойдат и заемат малкото свободни раб.места за жълти стоинки да има бунтове в страната ни...не ги искам ,сори но и циганите са ми без това в повече:)
ЛЕЛЕ ТОА Е СЛЪНЧАСАЛ

2012.07.04 | 17:09

1
Лелееееееее тоа казва че ще напада Гърция с НАТО !

Добави коментар

Водещи новини