Окупират община Варна в знак на протест

  • 04 юли 2012 07:45

  • 1409
  • 0
Окупират община Варна в знак на протест
©

Окончателният проект на Общия устройствен план на Варна и правилата и нормативите за прилагането му ще бъдат дебатирани и съгласувани на деветото заседание на Варненския общински съвет.

Очаква се да бъдат променени съставите на Съвета на директорите на общински дружества, както и да се гласува предложението за смяна на борда на "Градски транспорт". Съветниците ще разгледат и параметрите на банков кредит за финансиране на проектно предложение за Интегриран градски транспорт на Варна.

Сред точките в дневния ред е и приемането на нова Наредба за разполагане на преместваеми обекти за търговия в града. Прекратяването на участието на "Паркинги и гаражи" в "Транспортен център за мобилност" също ще бъде разгледано на заседанието.

Заради приемането на Общия устройствен план в зала "Пленарна" се очакват протести. Снощи около хиляда варненци изразиха активната си гражданска позиция, протестирайки срещу застрояването на Морската градина във Варна. Демонстрацията се проведе в градинката до общината и бе организирана чрез Фейсбук под мотото „Окупиране на община Варна срещу новия ОУП на града".

Според организаторите, в плана се предвижда „да бъде разрешено мащабното строителство по крайбрежната алея и в района на Морската градина от Зоокъта до Пикадили Парк с цел създаването на нов мутро-богаташки жилищен квартал".
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1409 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини