Пламен Устинов: Хора на Алексей Петров ме заплашваха, след като дадох показания

  • 03 юли 2012 16:31

  • 1952
  • 1
Пламен Устинов: Хора на Алексей Петров ме заплашваха, след като дадох показания
©

Бившият служител на НСО Пламен Устинов съобщи, че е бил заплашван, след като дал показания срещу Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна. Устинов дойде в Съдебната палата с охрана, за да бъде разпитан отново по т.нар. дело "Октопод".

Устинов трябва да участва в очна ставка с още двама свидетели заради разнопосочните им показания за това натискал ли е Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна Пламен Устинов да лъже. Именно заради свидетелски натиск Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна е под стража от началото на май, припомня БНР.

По думите на Устинов той и майка му били "притеснявани от близки до Алексей Петров". Притесняването се изразявало в обиди към майката на Устинов, въртене на гуми пред дома му, както и други физически демонстрации на сила. Устинов декларира, обаче, че няма да се откаже от показанията си срещу Петров, за да даде кураж и на другите жертви на "Октопода" да излязат и да започнат да говорят.

Пред съда даде показания и бившият офицер от Държавна сигурност и бивш служител на Националната служба за охрана Николай Начев, който години наред е бил оперативен работник на тогава офицера под прикритие Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна. За Начев Петров бил освен най-търсената и най-добрата барета, изключителен полицай като таен агент на МВР. По време на разпита се говори за оперативни дела и политици от близкото минало.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1952 1

Коментари 1

Добави коментар

2014.03.04 | 21:56

1
Дамо доброто възтържествува и поне една гад бъде осъдена. ЕВАЛА на тези които до последно застават зад свидетелските си показания,а не се,,насират'' от страх за живота си. и мисля че е добре свидетелите да се обърнат към Страсбург или към компетентните лица от ЕС,защото работата в България мнооого понамирисва

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини