Три израелски самолета ще гасят пожара на Витоша

  • 03 юли 2012 15:32

  • 792
  • 1
Три израелски самолета ще гасят пожара на Витоша
©

Два тритонни самолета от Израел ще се включат в гасенето на пожара над Бистрица, съобщиха от пресцентъра на МВР. Очаква се в два часа след полунощ в страната ни да пристигнат двата израелски самолета, оборудвани за гасене на горски пожари.

Летателните машини ще се обслужват от 13-членен екипаж и ще се водоснабдяват от яз. „Искър”. От съображения да сигурност, до приключване на работата на самолетите, гражданите не бива да използват водоема за почивка и спорт. Екипи на столичното Осмо Районно управление „Полиция” и на Общинска полиция ще следят за спазването на реда в района.

Продължават усилията на пожарникари, полицаи, служители на горските стопанства, военнослужещи и доброволци за овладяване на пожара над Бистрица. Огнената стихия се развива на площ от 150 дка в труднодостъпна местност. Осигурени са високопроходими гасителни автомобили, мотопомпи и верижна техника. По разпореждане на Оперативния щаб наземните сили са разпределени на три групи. Първата - има задача да придвижва мотопомпите до изградените бентове, а останалите две – прокарват просеки по южния и североизточния фронт на пожара.

В гасителните действия продължават да участват два хеликоптера от ВВС и летателна машина на частна фирма. Районът се облита с хеликоптер „Аугуста” на Гранична полиция, оборудван с термовизионна камера, с която се заснемат огнищата на пожара.

Последвайте канала на

Novini.bg
792 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.07.04 | 02:44

1
Ужас

Добави коментар

Водещи новини