Крадци на кабели тормозят земеделци в Ямболско

  • 03 юли 2012 11:55

  • 1108
  • 0
Крадци на кабели тормозят земеделци в Ямболско
©

Крадци на кабели продължават да тормозят с вандалските си действия земеделските производители от Ямболско, съобщава БНТ.

Без да се интересуват от щетите върху продукцията, те изтеглят с джипове електрическите кабели, които минават от там. Полицията хваща една групи, набезите намаляват, но не след дълго се появяват други. Стопаните недоумяват защо БТК и военните са оставили на произвола на крадците неизползваемите кабели.

За втора поредна година в нивата на Николай Димов в село Стефан Караджово продукцията е унищожена от крадци на кабели, които влизат да копаят дори посред бял ден. Той се опитал да задържи крадците и пресрещнал джипа им, но те за малко не го сгазили. Своевременното обаждане в полицията помогнало част от престъпниците да бъдат заловени и в момента случаят се разследва.

По думите на Татяна Павлова, говорител на ОД на МВР - Ямбол, на мястото е извършен оглед, като е установено, че освен увреждането на земеделската продукция, е извършена и кражба на 70 метра телекомуникационен кабел и други 80 метра, които са подготвени за кражба, като е извършено частично разкопаване около тях.

Стопаните на земеделските площи настояват собствениците на кабелите да предприемат мерки и да ги извадят, когато нивите са свободни, за да няма щети по посевите. Ние сме склонни да им помагаме, имаме достатъчно техника, само и само да ги изкараме и да нямаме повече проблеми, казват земеделците.

Засега изход от омагьосания кръг няма. Земеделците разчитат на държавата да задължи собствениците на кабели да освободят нивите от тях.

Последвайте канала на

1108 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини