Нови девет случая на вирусен менингит в Пловдив

  • 02 юли 2012 16:19

  • 894
  • 0
Нови девет случая на вирусен менингит в Пловдив
©

Девет нови случая на вирусен менингит са регистрирани в Пловдив през почивните дни, а общо през юни заболелите са вече 70, съобщи д-р Моника Троянчева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести” в РЗИ в Пловдив, цитирана от Радио Пловдив.

По думите й въпреки, че има значително увеличение на болните няма основание за тревога и паника. Вирусният менингит е сезонно заболяване и обикновено се появява през лятото със засилената циркулация на ентеровирусите, но тази година това се случва по-рано.

Първите заболели са още от май, като не може да се говори за епидемични взривове и свързани случаи. Най-много са болните в Пловдив и общините Раковски и Кричим, уточни д-р Троянчева. Боледуват най-често деца от 1 до 14 години като заболяването протича с висока температура, главоболие, гадене и повръщане и по-рядко с разстройство.

По думите й при подобни оплаквания е необходимо навреме да се потърси медицинска помощ, а ако общопрактикуващият лекар прецени, заболелите трябва навреме да се насочват към инфекциозна клиника за хоспитализация и потвърждение на диагнозата.

Последвайте канала на

894 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини