Фози криел цигари в обувки

  • 02 юли 2012 06:11

  • 1746
  • 0
Фози криел цигари в обувки
©

Седморката на Фози криела цигари в обувки.

Бандата на митничаря Георги Владимиров скътала папиросите в ТИР, който минал без проблем през ГКПП Кулата, съобщава в. "Стандарт", цитирайки източници от държавното обвинение.

Хората на Фози разполагали с богат ресурс и са успели да вкарат и камион на "чист караминьол" - така в бранша наричат вноса на безакцизни цигари, когато камионът минава като на парад през пункта. Заради двата документирани вноса по време на следенето на бандата на Фози са били разпитвани и митничарите, които са били на смяна по време на влизането на двата камиона.

"Фози се фука, че върти канал на ГЕРБ", разказали митничарите по време на разпитите. Основание за тези твърдения му давал фактът, че през февруари бил върнат на работа като шеф на митническия пункт Олтоманци. В същото време обаче има индикации, че всъщност Фози се отчитал на БСП за контрабандата, твърдят от МВР.

Най-вероятно обаче Владимиров е работел за своя сметка и може и да не е наливал процент в касата на "Позитано" 20

А само да е парадирал с политическите си протекции, съобщава още вестникът, позовавайки на запознати.

Фози набутал в схемите си и варненския Остап Бендер - Борислав Манджуков, който след ареста на известния контрабандист Данаил Славов-Дидо Дънката, решил, че може да го наследи като цар на трафика край морето. Разследващите смятат, че именно "тънката червена линия" е свързала Манджуков с Фози. Като варненския бос е финансирал една от нелегалните пратки.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1746 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини