Адвокатката на Дъмпела: Бързата кучка слепи ги ражда

  • 01 юли 2012 12:47

  • 2650
  • 0
Адвокатката на Дъмпела: Бързата кучка слепи ги ражда
© Булфото

Даниел Стефанов – Дъмпела е невинен, твърди адвокатката му Радост Караиванова. В предаването на ТВ7 "Насреща с Люба Кулезич" тя заяви, че грешката е станала поради бързане от страна на разследващите и цитира старата българска поговорка: “Бързата кучка слепи ги ражда”.

На въпрос на водещата за свидетелите от ММА, които са посочили Дъмпела като извършител на наръгването на Багата, адвокатката разказа, че пред съдията и двамата са били категорични, че не са видели оръжието на престъплението – ножа, както и самият акт на престъплението, а само някакво движение. Затова и показанията им нямало как да се вземат предвид от съда.

Що се отнасяло до мотива, Караиванова подчерта, че сериозен такъв за престъплението е нямало, а най-вероятно алкохолът е предизвикал пиянска свада между двамата.

Водещата и адв. Караиванова обсъдиха и някои версии, лансирани в публичното пространство. Една от тях е, че Дъмпела е платил на Багата, за да го “измъкне” от ареста. Защитничката категорично опроверга тази медийна хипотеза. Тя разказа, че по време на делото, на което Багата е свидетелствал за извършителя и е посочил като такъв Иво Чобанов – Пилето, е изглеждал напълно възстановен, давал е показанията с много бистър ум и логично.

Според нея при честите съдебни грешки обвиняваните лица се третирали като виновни, вместо да се изходи от презумпцията им за невинност.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2650 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини