Красимир Ципов: Ще се използват СРС-та за противодействие на купуването на гласове

  • 28 юни 2012 08:30

  • 518
  • 0
Красимир Ципов: Ще се използват СРС-та за противодействие на купуването на гласове
©

До средата на юли ще бъдат внесени предложенията за промени в изборното законодателство, за да могат да се започнат дискусии по темата възможно най-скоро. Това заяви в предаването „Здравей, България“ на Нова телевизия Красимир Ципов от ГЕРБ. По думите му, предложенията, които ще бъдат внесени, са адекватен отговор на доклада на Съвета за сигурност и сътрудничество в Европа, засягащ изборния кодекс у нас.

Ципов обясни, че сред предложенията ще бъде и идеята за противодействие на престъплението купуване на гласове да се използват СРС-та, като искането и използването им да става само с прокурор.

Според Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България, ГЕРБ възприемат подслушването за панацея, затова се вижда увеличаване на използването на СРС-та, откакто партията е на власт. Големият въпрос обаче е – можеш ли да правиш демокрация чрез подслушване, коментира бившият министър на вътрешните работи. По думите му, много е важно използващият ги човек да има самоограничението да не използва средствата и данните за борба с престъпността за политически цели. Механизмът на полицейщината трябва да бъде силно ограничен, когато се иска представителното мнение на обществото по време на избори, категоричен бе Миков. Ципов обаче определи това изказване като спекулации.

Много мъртви души гласуваха през последни 20 години, заяви представителят на ГЕРБ, а Миков приветства това твърдение да се докаже. Според него, ограничаването на хората да гласуват по различни линии, като даде пример с хората в неравностойно положение, които чрез документи трябва да докажат наличието на инвалидност, пречи на демокрацията и демотивира хората да гласуват.

Последвайте канала на

518 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини