Шефът на Агенцията по приватизация: Годината е слаба за нас

  • 27 юни 2012 14:49

  • 699
  • 0
Шефът на Агенцията по приватизация: Годината е слаба за нас
©

След като Агенцията за приватизация започна процедурата за БДЖ  -"Товарни превози", предстои откриване на нова процедура за раздържавяването на Техноекспортстрой и на АДИС.

Ще бъдат пуснати и миноритарни пакети на Фондовата борса от двете електроразпределителни дружества. Според изпълнителния директор на Агенцията за приватизация Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в, във време на криза инвестиционният интерес е насочен предимно към атрактивните пакети. Една от най-интересните, но и най-тежки сделки, през тази година ще бъде сделката за ВМЗ "Сопот".

В интервю за БНР Караниколов каза още, че Агенцията работи за обжалване на загубеното арбитражно дело в Париж за БТК. "Според нас имаме основания и има причини да се иска защитаване на държавния и обществения интерес в това дело. Той определи годината като слаба за приватизацията. Липсва интерес от инвеститорите. Главната причина е кризата, но зависи и от атрактивността на пакетите, които предлага държавата. Може би с годините голяма част от атрактивните пакети са продадени", заяви Караниколов. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
699 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини