Парламентът гласува ветото по Закона за горите

  • 27 юни 2012 08:55

  • 430
  • 0
Парламентът гласува ветото по Закона за горите
©

Заседанието на Народното събрание ще започне с повторно гласуване на оспорените разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт.

Законът за съдебната власт беше върнат в парламента, след като президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното наложи първото си вето на текстовете от закона, които предвиждаха след изтичането на мандатите на членовете на ВСС и инспекторите от Инспектората към ВСС те да бъдат назначавани на позиция по-висока от тази, която са заемали преди избирането им. С гласуваното първо вето на държавния глава преди дни депутатите върнаха закона за повторно разглеждане.

Работата на депутатите ще продължи с гласуването на другото вето на президента върху Закона за горите, предаде БНР. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното наложи вето върху закона след продължителни протести на природозащитници. Управляващите от своя страна обещаха, че докато не бъде постигнат пълен консенсус с еколозите по спорните текстове, законът да не бъде приеман.

Парламентарната комисия по земеделие и гори вече уважи ветото на президента и в доклада си пред депутатите на днешното заседание председателят на комисията Десислава Танева ще мотивира решението на комисията – Законът за горите да бъде върнат за ново разглежд

Последвайте канала на

Novini.bg
430 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини