6457 ученици влизат на първо класиране в столичните гимназии

  • 26 юни 2012 19:09

  • 1399
  • 0
6457 ученици влизат на първо класиране в столичните гимназии
©

В първото класиране в София за прием след седми клас са класирани 6457 ученици, некласиралите се седмокласници са 369 и са останали 320 свободни места.

Това съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието в София Ваня Кастрева, представяйки резултатите от първото класиране след завършен седми клас в столицата по наредба 11.

Учениците, които не са класирани на първия етап имат две възможности - при второто класиране да се придвижат напред, ако не са подредили добре желанията си и са останали извън класирането, или да участват за свободните места в третото класиране, обяви Кастрева.

При това класиране обаче желанията се преподреждат за свободните места, но изборът е по-малък. От сега не може да се каже дали за третото класиране ще остане място в някоя от най-желаните езикови гимназии, както през миналата година имаше по няколко места, коментира Кастрева.

Най-високият минимален бал в София е в 91-ва Немска езикова гимназия - 34,072, и е изкаран от момче, а за момичета 34,678 е минималният бал сега за прием в гимназията, припомня БТВ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1399 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини