Десислава Атанасова: Лекарите в "Пирогов" работят безупречно

  • 25 юни 2012 12:49

  • 1027
  • 1
Десислава Атанасова: Лекарите в "Пирогов" работят безупречно
© Булфото

Докладът от проверката в "Пирогов" е изпратен на всички институции, които могат да потвърдят или отхвърлят направените в него констатации. Образувано е досъдебно производство, поради което ще се въздържа да коментирам каквито и да било факти и данни от доклада.

Това каза пред журналисти в Шумен министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

От думите й стана ясно, че Министерството на здравеопазването е дало срок от един месец на ръководството на „Пирогов” да отстрани всички нарушения, които са установени от Инспектората. "Вече има смяна и в борда на директорите на болницата и се надявам, че нещата ще имат един добър изход. Много се спекулира с това, че се говори против лекарите и против болница „Пирогов”. Винаги съм твърдяла, че "Пирогов" е символ на стандарт на спешната медицина. Лекарите там работят безотказно, безупречно. На ден минават по 10 000 пациенти. Проверката е направена по искане на принципала на лечебното заведение, а именно министъра, за да види какво е финансовото състояние, каква е финансовата дисциплина. Като има нарушения естествено те трябва да се преодоляват, естествено ще се сменят хора, които не си вършат работата", каза още здравният министър.

Министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, направи кратка работна визита в Шумен. Тя откри две нови отделения в МБАЛ-Шумен - за кожни и венерически болести и по ревматология. Министър Атанасова съобщи още, че предстои да се открие и отделение по пневмо-фтизиатрични болести. То ще замести специализираната болница, която ще бъде закрита поради сериозна задлъжнялост.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1027 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бесен/a/

2012.06.26 | 14:09

1
Атанасова защо излъга че ще вдигнете с 18% заплатите на всички служители в Спешна помощ?Какви са тия 8%,,15% какви са тия методики.Ако другия месец няма 18мизерни процента върху заплатите на всички слугители в Спешна помощ-надявам се веднага да последва протестно писми и стачка до дупка-с линейките пред парламента!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини