Обвиняват руски депутат за пране на пари в България

  • 24 юни 2012 07:21

  • 1099
  • 0
Обвиняват руски депутат за пране на пари в България
©

Депутатът от руската Държавна дума е обвинен в пране на пари в България.

Обвиненията срещу Генадий Гудков от партията "Справедлива Русия" да се появили след като в Следствения комитет на Русия е пристигнала молба от гражданин на България да бъдат проверени известни му факти за пране на пари в чужбина от депутата.

Руските медии съобщават, че става дума за инвестиции в чужди фирми, постъпващи чрез кипърска банка от офшорна компания.

Гудков опроверга информацията, че се е занимавал с каквато и да било търговска дейност в България, съобщи ИТАР-ТАСС. Пред агенцията народният избраник посочва, че доносът срещу него е бил написан от българина Ивайло Зартов, който в момента излежава в страната си 12-годишна присъда. Руснакът обяснил пред агенцията, че преди много години високопоставен руски дипломат го запознал със Зартов.

От своя страна руският депутат препоръчал българина на свои делови партньори. Според Гудков, Зартов е бил съден и за грабеж и в Чехия. "С други думи съобщението в Следствения комитет е постъпило от криминален престъпник, осъждан два пъти", каза Генадий Гудков.

Според него Следственият комитет огласил случая със съобщението от Зартов без да се запознае по същество с неговото съдържание. "Не е работа на Следствения комитет да разследва дела чрез средствата за масова информация, без да се запознае по същество с анонимката", заяви Гудков, който е твърдо убеден, че действията на Следствения комитет са част от кампания против него.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1099 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини