Версия: Майката убила бебето си, защото било от чужд мъж

  • 22 юни 2012 07:23

  • 3312
  • 4
Версия: Майката убила бебето си, защото било от чужд мъж
©

Родилката, удушила бебето си четири дни след раждането, е една от най-коментираните теми и в лекарската гилдия и в пловдивската общественост.

Разследват се няколко причини за трагедията в пловдивската клиника Торакс.

Две версии имат докторите за случилото се - инцидент в следствие на тежка постродилна депресия или умишлено убийство. От вчера упорито се говори, че майката Юлия е умъртвила третото си дете, тъй като не било от съпруга й и искала да се отърве от него, пише "Под тепето". Тя обаче категорично отрича.

Лечението при кърмачките е трудно, защото медикаментите отиват директно в кърмата. Има много случаи за млади майки на 23-24 години, с опит за самоубийство или реализирано такова поради диагноза постродилна депресия. Болестта се заражда от незряла емоционалност. За посягане на детето в следствие на това рядко може да се говори, но е напълно възможно, коментира психиатърката Румена Билюкова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3312 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Adolf Hitler

2014.02.16 | 14:15

4
Dano vsi4ki CIGANKI q posledvat
cveti

2013.07.04 | 12:47

3
egati i majkata ujas takiva da gi ubivat i tjax pravila si e kefa posle 6te ubiva za takiva v Sliven do jivot.
какмибешеимето

2012.06.22 | 12:57

2
Ако си се измъчил при раждане е възможно да пооткачиш от умора,стрес и ужас.Но при секцио и то в частна болница с хубаво и навременно обслужване и следоперативно обгрижване,защото и операцията не дава възможност за нормално движение,разбираемо е,че бебето може да изчака коастрата да премине и майката да го закърми подходящо.Предвид тежкото състояние и нуждата от помощ при такива операции,наблюдението на такава пациентка е необходимо,за ставане,повдигане,сядане и поднасяне на бебето.Не се е наблюдавала депресия,а отказ едва ли е подписан.Не се потвържават депресии при другите й раждания. По думите на персонала,тя не го е искала първите три дена.Което са запомнили.Но защо при такава емоционална промяна ,не са се усъмнили и не са я наблюдавали,а веднага са я оставили без надзор за много часове. Нещо не е вярно,пропуски има,но в частна болница да не се доглеждат нещата и да не се следи състоянието на пациентите е недопустимо. Персоналът който има достъп до новородените и обгрижването им,също трябва да бъде прегледан за депресии.За да излезе истината и да не бъде възможна спекулацията и клеветите,особено в това сериозно и отвратително деяние-убийство.

2012.06.22 | 11:48

1
ПРАВИЛНО Е ПОСТЪПИЛА, ИНАЧЕ СЪПРУГА ИМ ЩЕШЕ ДА УБИЕ И ДВАМАТА КУРВИТЕ НА САПУН!

Добави коментар

Водещи новини