Имотен спор оставя село без гробище

  • 21 юни 2012 08:41

  • 538
  • 0
Имотен спор оставя село без гробище
©

Спор за имот между двама собственици може да остави без гробищен парк хората в село Фъргово. Проблемът остава неразрешен вече повече от година, съобщава TV7.

Преди 40 години по настояване на мюфтийството семейството на Цанко Деянов преотстъпва имота си за гробищен парк. В замяна на това получава друг имот. След раздържавяването обаче съселянинът им Юсеин предявява претенции към придобития от Деянови имот, като твърди, че е негов.

Спорът прераства в закани за саморазправа, а пред семейството на Цанко, за да запази поминъка си, остава алтернативата да си върне старата земя заедно с погребаните там хора.

Майка на Цанко твърди, че има издадени документи за собственост над заменения преди време имот. Не така мисли обаче Юсеин и е готов да отстоява собствеността си, ако трябва и с бой.

Местните си спомнят, че спор за имот преди години е погубил бащата на Цанко. Сега, освен че се притесняват за това къде ще погребват близките си, се страхуват, че случаят на убийство заради спорен имот може да се повтори.

Последвайте канала на

538 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини