Столичани срещу гробищен парк "Малашевци"

  • 20 юни 2012 09:21

  • 2080
  • 0
Столичани срещу гробищен парк "Малашевци"
©

Липсата на места в гробищните паркове се превръща във все по-голям проблем за столицата. Според решение на Столична община, гробищен парк "Малашевци" предстои да бъде разширен към жилищния комплекс "Левски Г", съобщава TV7.

Жителите на квартала обаче са твърдо против това решение. Хората написали мотивирано писмо до общината с аргументи против разширяването на гробището.

Според гражданите преди години на мястото, предвидено от общината за гробищен парк, е имало блато. Земята е мочурлива и не подходяща за такива цели. Има и подпочвени води, които също биха създали проблеми и могат да доведат до разнасяне на зарази. Почвата не е проучена достатъчно добре от общинарите, смятат хората.

Жителите на квартала се оплакват, че през лятото има силна миризма откъм гробището. Те не смятат, че е подходящо от балконите и прозорците им да се виждат гробища и да се чува жалният плач на опечалените. Готови са дори на протести, ако Столична община не отмени решението.

Цветанка Ватева, гл. арх. на район Подуене, обясни, че още в устройствения план на квартала е заложено разширяването на гробищен парк "Малашевци".

Последвайте канала на

2080 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини