"Водното огледало" става общинска собственост

  • 19 юни 2012 15:48

  • 638
  • 0
"Водното огледало" става общинска собственост
© Булфото

Хидротехническото съоръжение по поречието на река Арда, по-известно като "Водното огледало" става общинска собственост и община Кърджали ще отговаря за неговото стопанисване, заяви на среща с журналисти кметът Хасан Азис.

Вече е съставена комисия, за предаване и приемане както на долния яз на съоръжението, така и на цялото "Водно огледало", представляващо три километрова отсечка от река Арда. Инж. Хасан Азис определи като политическо недоразумение прехвърлянето на собствеността към общината, цитирайки Закона за водите в частта, че реките и речните корита са изключително държавна собственост, както и съоръженията, трайно прикрепени към тях, какъвто е долният аз.

Ще бъдат назначени четирима души, които да управляват долния яз, като ще им бъде предоставена бърза лодка за реагиране при инциденти. Подготвя се и проект за 24-часово видеонаблюдение и система за обезопасяване и бързо реагиране по цялата дължина на "Водното огледало". Предстоят и други обезопасителни мерки, като допълнителни стълби на стените по поречието на реката, както и съоръжения за захващания при инциденти, допълни Хасан Азис.

Последвайте канала на

БТА
638 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини