Шефът на "Берета Трейдинг": Не сме присвоили взривно вещество

  • 19 юни 2012 14:33

  • 810
  • 1
Шефът на "Берета Трейдинг": Не сме присвоили взривно вещество
©

Управителят на "Берета Трейдинг" Десислав Делев отхвърли обвиненията, че фирмата може да присвои взривно вещество.

В съобщение до медиите на фирмата се казва: "В договора за унищожение на "Берета Трейдинг" с Министерството на отбраната като „бойни части” е упоменато единствено изделието БЧ за В-750-В/10001 бойна част към изделие 10001. В базата в Стралджа са получени 312 бр. от това изделие и 34 бр. от друго, неизвестно изделие, различно по форма и цвят, което не е описано в техническата спецификация към договора и не присъства в приемателно-предавателния протокол. Този протокол е подписан от служителя на фирмата Васил Трифонов в качеството му на получател, а не на член на комисията, която присъства при товаренето на камиона. Той е бил допуснат само до административната част на поделението и не е присъствал на товаренето, което е извършено в техническата част. Всяко от изделията тежи 250 кг и се товари с мотокар. Трифонов не е имал техническа възможност да проверява съдържанието на всеки сандък. В базата вече се установява, че има различно изделие, което е заснето. Над 20 работници и служители на базата са станали свидетели на тези различни изделия. Технологията, по която се унищожават бойните части е създадена от правоспособен инженер-проектант, специалист 1-ва степен по взривно дело. Тя е съобразена изцяло с договора и спецификацията на Министерството на отбраната и стриктно е спазвана. Тази технология е прилагана при унищожаването на 314 изделия и е доказала своята безопасност.
Всяко едно от изделията е бомба, която съдържа 139 кг взрив и 10 000 осколки. Взривяването на 346 бомби по 139 кг не е като новогодишен фоейрверк. Недостоверни са обвиненията, че "Берета Трейдинг" може да присвои взривно вещество. Това биха били три тира взрив. Абсурдно е да си представим, че 48 т тротил хексагон може да остане незаписан в паспортите на складовете, а още по-малко как би могло подобно количество да се транспортира или изнася. Произходът на всяко едно военно изделие, появило са на пазара, стриктно се проследява, а движението му става с разрешение на МВР".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
810 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.06.19 | 21:46

1
ДА ГО ЕБА В ДЕБЕЛОГЪЗАТА ЧЕРВЕНА СВИНЕ ДОА МУ НАБИВАТ СНАРЯДА ОТЗАД И ДА ПАЛЯТ ФИТИЛА-СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ И ТЕХНИТЕ ОТРОЧЕТА

Добави коментар

Водещи новини