Прокуратурата погна ислямисти, проповядвали шериат у нас

  • 18 юни 2012 16:33

  • 9822
  • 47
Прокуратурата погна ислямисти, проповядвали шериат у нас
©

Окръжна прокуратура – Пазарджик е внесла днес обвинителен акт срещу 13 души, за проповядване на идеологията на салафитското направление на исляма и налагане на шериатската държава, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Повдигнати са обвинения за ръководене и членуване в нерегистрираната по законоустановения ред в Република България организация “Ал - Уакф ал - ислями” - клон на едноименната саудитска фондация, действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

В съобщението на Прокуратурата се казва, че обвиненията са по чл. 108 ал.1 пр. второ от НК - за проповядване на антидемократична идеология, изразяваща се в противопоставяне на принципите за демокрация, разделение на властите, либерализъм, държавност и върховенство на закона, основни човешки права, като равенство на мъжете и жените и религиозна свобода, чрез проповядване идеологията на салафитското направление на исляма и налагане на шериатската държава.

Обвиненията по чл. 109 ал.1/2 пр. първо във вр. чл. 108 ал.1 пр. второ от НК касаят ръководенето / членуването в нерегистрираната по законоустановения ред в Република България организация “Ал - Уакф ал - ислями” - клон на едноименната саудитска фондация, действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик, ръководена от обвиняемия Саид Мутлу и с членове - останалите обвиняеми, която си е поставила за цел извършване престъпления по Глава І-ва от НК, а именно проповядване на антидемократична идеология.

Обвиненията по чл. 164 ал.1 пр.1 от НК са за проповядване на омраза на религиозна основа чрез слово, изразяваща се във враждебност и отричане на всичко, несъобразено с идеологията на салафизма, чрез разпространение на религиозни идеи по време на петъчни молитви в джамиите, лекции, проповеди, срещи в кафенета.

Обвиняемите изградили своя стройна система от възгледи - идеология, почиваща на елементи от салафизма, която в периода от м. март 2008 година до 06. 10. 2010 г., преимуществено на територията на три области - Пазарджик, Благоевград и Смолян представяли на своите последователи в България в радикален вариант.

Единият от обвиняемите - Ахмед Ахмед е вече осъждан на 3 години затвор, отложено за изпитателен срок от 5 години и обществено порицание. Всички обвиняеми -  Саид Мехмед Мутлу, Абдуллах Мустафа Салих, Ахмед Ахмед, районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, Хайри Шерифов, Байрам Ушев, Ахмед Абдурахманов, Изет Джалев, Мохамед Камбер, Юсуф Горелски, Найме Горелска, Али Хайраддин, Али Ходжа - са с най-леката мярка за неотклонение - „подписка."

"Факт е, че организацията"Ал - Уакф ал - ислями" е действала основно на територията на град Сърница и там са извършени престъпленията, в които са обвинени 13-те лица", каза говорителят на Окръжна прокуратура - Пазарджик Снежана Стоянова, цитирана от "Фокус". "Трима от лицата, на които е повдигнато обвинение, са свързани с ръководството на организацията, а останалите 10 са обвинени в членуване в нерегистрирана по законовия ред организация на територията на страната. Тази организация си е поставила за цел проповядване на антидемократична идеология", уточни Стоянова. Тя допълни, че делото вече е внесено в Окръжния съд в Пазарджик и предстои насрочването на дата по него, след като съдията-докладчик се запознае с материалите по него.

През октомври 2010 година прокурори от Благоевград, Пазарджик и Смолян, заедно с МВР и ДАНС проведоха специализирана операция по пресичане дейността на нерегистрирания български клон на ислямистката организация „Ал Уакф Ал Ислями". При обиските бяха открити голям брой пропагандни материали с радикално съдържание, проповядващи религиозна омраза и промяна на конституционно установения ред.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9822 47

Свързани новини

Коментари 47

Добави коментар
Hasan

2017.12.09 | 17:13

47
putkata vi mai4ina bulgarska priemaite islqma greshnici
хахахаха

2017.12.09 | 17:13

46
Ок ще го приемем,ами ти ще си останеш пак неграмотен и див мюсулманин ,а аз пак ще съм грамотен и Бого служещ .А кажи ми сега каква ти е файдата аз да стана ислямист,да не мислиш че ще сложа Бурка на жена ми на главата и така ще станем безгрешни в очите на Бог(Алаах),запомни неграмотнико Бог не съди по това как си се облякъл(прочети Коранаама целия и Библията)а по делата и по начина живота ти,никаде не е казано че жените трябва да ходят с Бурки,в Корана е казано жените да си покриват лицето когато вижда погрешни помисли от мъж,а това не значи че всеки път трябва да е покрита от главата до петите.Ето така четете Корана и го тълкувате както ви е угодно,за това няма да приема ИСЛЯМА НИКОГА
ОПОМНЕТЕ СЕ

2015.06.02 | 21:15

44
ЕЙ ОПОМНЕТЕ СЕ РАДИКАЛНИ ИСЛАМИСТИ СЕ ОПИТВАТ ДА ИСЛЯМИЗИРАТ И ФАНАТИЗИРАТ НАСЕЛЕНИЕТО ЛЕКА ПОЛЕКА ПУСКАТ КОРЕНИ У НЯС ПОД НОСА НИ СЪДИИ ПРОКУРОРИ СЛЕДОВАТЕЛИ ПОЛИЦАИ МОЛЯ ВИ ТОЗИ ПЪТ НЕ ВЗЕМАЙТЕ ПАРИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НА ВСИЧКИ НИ ПРЕЗ НОСА ПРОСТО СИ СВЪРШЕТЕ РАБОТАТА И СПРЕТЕ ТАЗИ ПРАКТИКА ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ
RQZAN Pİ6TOV

2015.06.02 | 21:16

45
nasilstvenno li pravyat tova yasno 4e ne i v islamskite strani ima misiyoneri koito pravyat hristiyanska religiya v tova nama nisto lo6o ako vqarvastiyat 4ovek e s zdrava vyara yoy nama dase otkloni ot vqarata ot koyato e no ako mu e slaba religiyoznata deystvenost kato na vas 50% balgari sa ateisti zaradi 50 godini kjomunisti4eski rejim za tova vie strah 4e horata ste nameryat pravoto
айде сега да видим

2015.06.02 | 21:15

43
айде сега да видим дали волен сидеров е болен сидеров.предатели!!!са за проповядване на омраза на религиозна основа чрез слово, изразяваща се във враждебност и отричане на всичко, несъобразено с идеологията на салафизма, чрез разпространение на религиозни идеи по време на петъчни молитви в джамиите, лекции, проповеди, срещи в кафенета. трябва да има и осъдени политици предатели.
Мюмюнчо

2015.06.02 | 21:14

42
Стига с този Сидеров...тази личност е пълен политически провал.Да вземе лекенце като Камен Петков в партията си...Това не е просто лоша миризма...това си е смрад.За аллах-акбарковците само доживотна присъда,но не ми се вярва.Щом антиконституционна партия като дпс вършее наоколо...Булгаристан
вечна тъмнина.

2012.06.19 | 12:45

9
доживотната присъда,ще се почувстваш от господ.ще те обгърне със светлина и топлина,а после вечна тъмнина.
Васил Левски

2015.06.02 | 21:14

41
Идват избори и никой няма да ги пипне... Трябва ние да се вземем в ръце и да променим нещата. Не проповядвам ДИСКРИМИНАЦИЯ и ОМРАЗА проповядвам ЗАКОННОСТ И ДАРЖАВНОСТ... Да живее България
Ина

2012.06.19 | 10:22

4
Май някой трябва да ти проповядва малко граматика и правопис
tur4in

2015.06.02 | 21:12

37
hshe vi eba putkata maina bulgarsa, alah e nai golqm
БЪЛГАРИН

2015.06.02 | 21:14

40
Алах може и да е голям , ама ти си малък невернико . Като се изправиш пред него в края на дните , най- големия шамар ,точно от него ще получиш ти и другите като тебе и ще бъдеш изтрит от книгата заедно с тях. Не знаеш дори , какво е Алах и нагло и безстрашно и напразно споменаваш името му . Жал ми е за теб невернико . P.S. Алах е любов и светлина!!! Господ е любов и светлина!!! Христос е любов и светлина!!! Буда е любов и светлина!!! Всички са Един!!! И Единия си Ти и Аз и всеки друг!!! Ти си тъмнина невернико!!! (да видим колко ти е нагънат мозъка и дали ще разбереш)
Левски

2015.06.02 | 21:13

39
Мамицата ти рязана да еба....ако те знам кой си....ще изчезнеш безследно ! ТУК Е БЪЛГАРИЯ !!! КОЙТО ЖИВЕЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ СПАЗВА ЗАКОНИТЕ Й !!! КАТО НЕ ВИ ИЗНАСЯ МАХАЙТЕ СЕ В АНАДОЛА !!!
Българин

2015.06.02 | 21:13

38
Кой казва че алах не е велик ве умник. Много си задръстен ако знаеш какво означава това дето ти пиша ама много просто това дето го учат не е истинския ислям това е нещо като секта тъпанар така ме е яд на такива като тебе че не знам и какъв турчин си ве османец такъв тъп

2012.06.19 | 14:14

15
турска сган алах е най-великия педофил.Всички те му се кефите грозни педали.Абе турска сган какво става в анадола Пкк се гаври с турция от над 30 години.И вие сган си гледайте малцинствата там защото в момента са 30%.
koko

2012.06.19 | 14:14

14
турчин баща ти те е изхвърлил на турска чикия. ако ти го нафраскам в задния двор че ти разбием таратора от всякъде и ще видиш че има и по-голем. ше ти разбием задницата и требе да одиш на ремонт.
koko

2012.06.19 | 14:13

12
абе што си мислиш че си турчин. в казармата имах един приятел , баща му си беше турчин от турция . в поделението имаше 500 човека "турци". той извади един турски вестник и никой не можа да го прочете , само той единствен. А за това дето псуваш всички българи ти казвам " да ти сера в устата когато съм в диария , говноядец мръсен"
guru

2015.06.02 | 21:11

36
А ЧУВАЛИ ЛИ СТЕ ЗА СЛЕДНИТЕ ИСЛЯМСКИ ОРГАНИЗАЦИИ "ЯЛ САЛАМ, ЯЛ ГО САМ" "АЛ ТА ФАНАХ, АЛ ТАЙБАХ"
ЗА ВСИЧКИ ИСЛЯМИСТИ

2012.06.19 | 14:36

29
"В исляма Иисус (на арабски Иса) е един от най-обичаните и важни пророци, носител на божествените писания и Месия. Макар да приемат непорочното зачатие, за разлика от Християнството обаче, мюсюлманите не вярват в разпъването и божествения произход на Иисус. Според исляма Иса е възнесен и жив на небето" Това е за неграмотните ислямисти ,да седнат и да прочетат Корана,поне един път,за да различат какво е АЛЛАХ,кой еАврам,и кой е Иисус(Иса) и тогава да разпазпространяват Божието слово(или Алаховото слово)то е се едно.Уважавам всички религий,и мога да споря с хора който познават много добре всички религий,а не с тези който са седели в джамия и са слушали какво им каже някой псевдодуховен воадач.Първо Корана е продължение на Евреиската,след това на Християнската религия и е създадена през 600гонина СЛЕД Христа.Нейния пропорок Мохамед споменава много добре в Корана че края на света ще дойде когато слезне от небето Мисията Иса("демек" Иисус Христос)хахахаха,я какво съвпадение?И че те мисюлманите са потомци на Аврам,ахахахаха я какво пак съвпадение,бащата на Юдеите-еврейте.Е питам се аз тогава ,за какво се борите вие мюсулмани след като нашта ,евреиската и вашта религия са едно и също само че с различни тълкования.Йохова,Бог,Исус Христос,Алах това са едно и също име на Всевишния,ама вие не искате да четете павилно Корана,а искате да ърните старите обичай за живот от преди 1400 години,е няма как да стане,просто човек върви напред да се развива с Божията воля и с Волята на Алах.Неграмотноста е простотията са грях скапи ми-незнам как да ви нареча,защото ще обидя истенските мюсулмани и мохамедани-вие сте подвласници на Дявола,който изопачават Светените книги,като Корана и Билията,и на небето няма да ви чакат 40 девици,а 40 манафа,за тези ви дела
Мамицата им челешка

2012.06.22 | 13:16

35
Всяка религия е функция на обществото където е възникнала.Християнството и исляма макар и да имат общ корен в лицето на юдеизма са фундаментално различни от гледна точка на морално-ценностната система, която прокарват, заради различния тип общества , в които възникват.В древен рим хората вадят отседнал начин на живот,упражняват земеделие и животновъдство.Робовладелеца е искал робите живи за да работят и носят принадена стойност.Затова в християнството живота се счита за най-голяма ценност дадена от бога.Лидерите на номадските племена на арабския полуостров са имали нужда от религия,която да мотивира "правоверните" за война и грабеж.Затова и най-голямата ценност в исляма е да умреш в името на алаах.Това е и същността на джихад.Общо взето религиите са най-големото престъпление в историята на човечеството, независимо дали става въпрос за християнство, ислям, будизъм ит.н.
дедо от небето

2012.06.19 | 12:35

6
ТАКА ЧЕДО ТАКА Е......
Бай Менделей-безскрупулен адепт от ерата на Водоле

2012.06.19 | 14:27

18
Хехехе простите анадолски маймуни пак си проповядват пумията. Долни свине, вие не разбрахте ли, че времето ви изтича. Първо ще сринем туркистан със серия от земетресения, после ще пуснем едно хубаво наводнение за да издавим оцелелите , а накрая ще се заемем с останалите от вашата порода. Почвайте да се молите на алах-свинаря, да го видим колко струва. Много искам да видя в действие тоя ваш митичен камилар. Нали него ползвате за бог Хахаха прости животни бяхте и такива ще си напуснете планетата. Срам сте както за Земята така и за половината галактика. Ако на Земята има нация, която да произхожда от маймуните то това безспорно сте вие. Даже няма нужда да ви правим ДНК тестове, то си личи от аурите ви, ау извинявам се обърках ви с негрите, вие нямате даже и аура или поне не такава каквато имат високо развитите организми. Честито на всички анадолци (по ДНК), вече знаете какво сте и какво ви очаква. Прекарайте оставащото ви време в медитации , може пък да стане чудо и да еволюирате, макар че като ви знам ДНК кода, това е малко вероятно. Да живее България. Ние бяхме първи и първи ще посрещнем Златната епоха.
бг.турчин

2012.06.19 | 23:50

34
а аз пък ти казвам,че вие ще изчезнете като нация в близките 50 години точно заради вашата невиждана омраза

2012.06.19 | 14:31

23
izmiy si zadnika 4e mirishe
plamen

2012.06.19 | 18:02

33
toi siderov pravilno kazva ama nqma koi da go 4ue
да,няма кой!!!

2012.06.19 | 14:08

10
да,няма кой!!!

Добави коментар

Водещи новини