Лекарите от "Пирогов": Здравното министерство ни клевети

  • 15 юни 2012 15:41

  • 673
  • 1
Лекарите от "Пирогов": Здравното министерство ни клевети
©

Повече от 40 лекари от УМБАЛСМ „Пирогов” възразиха срещу кампания за „оклеветяване” на болницата, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.

В изявление началници на клиники и отделения, водещи лекари и представители на консултативния съвет към борда на директорите, който е избран от представители на бившия стачен комитет на болницата от 2007 г., представители на профсъюзите и лекарския съюз, заявяват, че „кампанията на оклеветяване на ръководството, както и оспорване на добрата клинична практика в болницата, цели дискредитиране на болницата като цяло, манипулирайки общественото мнение, което ще наруши режима на работа на болницата”. Това, според лекарите, не е в интерес нито на пациентите, нито на здравната помощ в София и страната.

В изявлението се казва още: „Смятаме за недостойно изнасянето на данни от МЗ, преди връчването на официалния доклад с резултатите от проверката в болницата и преди правото на отговор на ръководството на болницата и компетентните органи, по евентуално регистрираните нарушения. Смятаме за недостойно и анонимното изнасяне на данни за работата в болницата от персонал на болницата, което най-малко е нарушение на длъжностната характеристика, поради нелоялност, особено когато това не е подкрепено от доказателствен материал. Още по недостойно е медийното отразяване на такива „сигнали” от предавания и журналисти със съмнителен журналистически професионализъм. Препоръчваме на обществото, както и на представителите на МЗ и държавата да не излизат с предварителни „присъди” преди компетентните органи. Болница „Пирогов” е била, е и ще бъде основният стълб в здравеопазването в София и страната, освен ако държавата в лицето на МЗ не пожелае това да не е така”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
673 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
S

2012.06.16 | 17:16

1
Лекарите от "Пирогов" в по-голямата си част са прави, НО! Има една част "богопомазани", които вършат далавери. В болницата всичко се знае, но тишината е голяма! Посочените цифри са възможни, но не важат за всички. Проверете, какъв е щатът на сестрите и санитарите, колко получават, колко не достигат за нормална работа? Колко от тези 40% доктора разпределя и как??? Изнесете действителните цифри за нощните дежурства, за 12 часовия график, за праздничните и т.н.! Тогава ще разберете защо бягат лекари, сестри и санитарки! Направете справка колко получават аналогични специалисти другаде. Тогава "САНИТАРКАТА-МИНИСТЪР" да коментира и дава съети и обещания! Срамен избор на министър!

Добави коментар

Водещи новини