Психично болен мъж изпочупи и подпали дома си

  • 13 юни 2012 14:03

  • 623
  • 0
Психично болен мъж изпочупи и подпали дома си
©

Психично болен мъж изпочупи и подпали дома си в софийското село Мировяне, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служителите на групата за проникване и специализирани полицейски операции в СДВР се отзоваха на сигнал за психично болен мъж с разрушително поведение, който оказал съпротива на полицаите. Инцидентът се разиграл снощи след 19.00 в дома на 43-годишен в с. Мировяне.

Негов роднина и съседи сигнализирали на тел. 112, че психично болният буйствал и е подпалил къщата. Веднага на мястото на инцидента пристигнали автопатрули от Второ районно управление и екип на пожарната. Служителите заварили собственика на къщата в състояние на афект да хвърля части от изпочупени предмети през прозорците. Огънят бил потушен от пожарникарите. Междувременно стопанинът изпочупил цялата покъщина – прозорци, шкафове, столове.

Намесата на полицаите го вбесила допълнително и той започнал да ги замеря с чукове, тесли и др. Барикадирал се в една от стаите и категорично отказал да се подчини на полицейските разпореждания. Служителите били затруднени допълнително, тъй като в жилището било изключено електрозахранването и действали в пълен мрак. Към полунощ пристигнала групата за проникване и специализирани полицейски операции в СДВР. След едночасово наблюдение и обход на сградата проникнали в дома и задържали барикадиралия се на втория етаж мъж. И.П. е предаден на медицински екип от Центъра за психично здраве в столицата, а тази сутрин - приведен в психиатрична болница.

Последвайте канала на

Десислава Станева
623 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини