Решават да екстрадират ли Брендо

  • 13 юни 2012 08:32

  • 923
  • 3
Решават да екстрадират ли Брендо
© Булфото

Софийски градски съд днес ще решава дали Евелин Банев - Брендо ще бъде екстрадиран в Италия. Италианските власти разследват Банев за сделки с кокаин.

Според разследващите българинът е транспортирал огромни количества наркотик от Южна Америка към Европа и по-специално към Италия. В същото време у нас Банев е подсъдим за пране на пари, за които се предполага, че са придобити от продажбата на наркотици.

При такива обстоятелства съдът има няколко алтернативи, обясни градският прокурор на София Николай Кокинов - да остави Брендо в страната докато се стигне до присъда, или да го предаде временно на Италия. Все още не е изяснено как Банев се е сдобил с протоколи от четиристранната среща в Хага през 2008 г. на която е обсъждана престъпната му дейност. Документите бяха намерени в колата му по време на неговия арест. В момента от Италия се очаква допълнителна информация, която да индивидуализира наказателната отговорност по случая, коментира прокурорът, цитиран от БНТ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
923 3

Коментари 3

Добави коментар
Тя

2012.06.13 | 19:54

3
А нашите дори не дават на италианците да му смъкнат нЕколко ризи.. Ама дайте на Берлускони да си го обръндза.... Ей,ама много сме алчни! :)

2012.06.13 | 19:45

2
Еб*ти и смешната държава сме. Значи италианците знаят, че се занимава с трафик на кока, а нашите го разследват за пране на пари и само предполагат, че са от кокаин. Нема такава правосъдна система, ясно е че тука няма да го осъдят за нищо съществено!

2012.06.13 | 19:45

1
Сега ще видите какво ще стане.Това с делото за пране на пари е ход ,с който се цели отказване не екстрадацията на италианците.Така се прави в случаи ,когато търсят престъпник за екстрадация-правят му ново дело в д ържавата ,в която е в момента и така не могат да го пипнат.Това дело ще се точи бая време в повечето случаи( в този едва ли) ,но ще завърши с минимална присъда и голяма комисионна за разследващи,прокуратура и съдии.так нашия ще си полежи на санаториум,а делото в Италия ще се забави с години.

Добави коментар

Водещи новини