Искат вечерен час за Слънчев бряг

  • 13 юни 2012 07:19

  • 1117
  • 1
Искат вечерен час за Слънчев бряг
© Булфото

Всички открити барове и кръчми в Слънчев бряг да работят до 24 часа, а магазините, които предлагат алкохол, да хлопват кепенците в 22 часа - тези ограничителни мерки да влязат в проекта за нов Закон за туризма, предлагат хотелиери.

Мерките ще бъдат изложени и по време на среща с министъра на икономиката Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: на 14 юни в София. На нея ще присъстват и представители на браншовите организации, за да се уточнят последни промени в законопроекта, пише "Стандарт".

Предлага се спиртните турове из заведенията в Слънчев бряг да продължават само до полунощ. След 24 часа туристите от групите за bar crawl да са прибрани в закрито заведение, което да е добре шумоизолирано. Целта е да се регулира движението на шумните групи и да няма грозни гледки по алеите с пияни туристи, което притеснява и хотелиери, и гости на комплекса. Собствениците в Слънчев бряг са категорични, че трябва да се намали шумът и да се осигури спокойствие на гостите в курорта. Обмисля се и възможността да се забрани използването на клаксони във вътрешността на Слънчев бряг, както и движението на триколки.

Изясняване статута на националните курорти, които са извън населените места, искат още хората от бранша. Да се дефинира съдържанието на понятието "национален курорт" и да се въведе регламент за шума и временните обекти на тези територии, настояват още хотелиерите в комплекса.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1117 1

Коментари 1

Добави коментар
Seth Cohen

2012.06.14 | 02:33

1
Млад човек съм, но от доста време не ходя в Слънчев Бряг,само наркомани и алкохолици там.Сега предпочитам да си ходя на Лозенец и да разпускам с качествени хора на качествени места!Колкото до вечерния час,никакъв шанс това да проработи!

Добави коментар

Водещи новини