Велосипедистите трябва да пресичат като пешеходци, обясниха от Пътна полиция

  • 12 юни 2012 19:11

  • 1525
  • 2
Велосипедистите трябва да пресичат като пешеходци, обясниха от Пътна полиция
©

Велосипедистите са длъжни да преминават пешеходната пътека пеша – т.е. трябва да слязат от колелото и да преминат пътното платно. Това заяви главен инспектор Богдан Милчев, началник на „Пътна полиция”, по повод най-честите причини за инциденти с велосипедисти, съобщава bTV.

По думите му, в момента колоездачите масово пресичат улицата в движение върху пешеходната пътека, което е забранено, и това води до множество катастрофи с тяхно участие. Милчев обяви, че КАТ-София започва засилени проверки на велосипедистите по всички велоалеи.

„Много често те се опитват да минават на червено и така отнемат предимство. Последният случай беше с велосипедист, преминал на червен светофар. Трябва да се обърне внимание, че когато се движат по пътя, за хората на колела важат всички правила за движение по пътищата, както за всички останали моторни превозни средства”, обясни още инспектор Милчев, припомняйки инцидента от миналата седмица, при който преминаваща на червено колоездачка бе блъсната от полицейска кола на „Орлов мост”.

Последвайте канала на

1525 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.09.09 | 16:13

2
А не може ли и шофьорите да пресичат пеша и да бутат колите на пешеходна пътека, така също ще се избегнат инциденти. Никъде по света не те задължават да слизаш от колелото докато пресичаш, само тук малоумните ни полицаи го правят. Селяни.
someone

2016.09.09 | 16:12

1
Пътеката е ПЕШЕХОДНА и за това се пресича ПЕША. Освен това както е забранено на шофьорите да ползват телефон докато карат така и на велосипедистите да забранят слушалки, мр3 радио и т.н., а не са си слушат музика и да нямат грам представа от случващото се около тях...

Добави коментар

Водещи новини