ДКЕВР: Няма да разрешим синьото гориво да поскъпне с 16%

  • 11 юни 2012 17:43

  • 728
  • 4
ДКЕВР: Няма да разрешим синьото гориво да поскъпне с 16%
©

ДКЕВР няма да разреши увеличение на цената на природния газ с исканите от "Булгаргаз" 16 процента.

Това каза председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев след заседание на  Консултативния съвет към комисията, на който са били разгледани  новите цени на тока и парното от 1 юли тази година.

Семерджиев беше помолен да коментира внесеното днес  заявление от "Булгаргаз" за повишаване на цената на синьото  гориво с близо 16 на сто. "Предложението все още не е разгледано, но смятаме, че няма причини за такова голямо увеличение", каза  Семерджиев.

Той посочи, че "Булгаргаз" навлиза в период, в който ще трябва да закупи допълнителни количества природен газ за  попълване на хранилището в Чирен и това ще бъде отчетено като  разход от комисията. По отношение на другите параметри, които  влияят върху формирането на цената като курса на щатския долар спрямо лева ще се търси оптимизиране, така че да бъдат намалени разходите на "Булгаргаз", посочи Семерджиев.

Той каза още, че комисията няма как да влияе върху  договореностите за намаляване на цената, по която се внася природен газ от доставчиците и че в момента, в който влезе в сила договореното намаление от 11 процента, то ще бъде отразено.

В отговор на въпрос дали новото повишение на цената на  природния газ, което се очаква от 1 юли, ще доведе и до промяна  в цените на топлоенергията, Семерджиев каза, че предстои да се  направят изчисления и че сега постановените цени за  топлофикациите са при действащите цени на "Булгаргаз" в момента.

По отношение на цените на електроенергията Семерджиев  потвърди, че повишението ще бъде 10 процента.

Последвайте канала на

Десислава Станева
728 4

Коментари 4

Добави коментар
ДОЛУ ЛАКОМИТЕ ГЕРБ

2012.06.13 | 17:04

4
Семерджиев , няма да разрешиш 16 процента а 15 процента - защо мислиш Българския народ за малоумен - всички знаем че си подлога и защитаваш интересите на богатите монополисти !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ad

2012.06.13 | 17:04

3
te iskat 16 za da im dadat 8 rabotata e qsna
ДОЛУ ЛАКОМИТЕ ГЕРБ

2012.06.13 | 17:04

2
ДКВЕР - ДОЛНИ КРАДЛИВИ ИЗМАМНИЦИ !!!!
??????????????????????????????????????????????????

2012.06.13 | 17:04

1
Малиииии тоя Семерджиев е голем дупедавец !

Добави коментар

Водещи новини