Закопчаха двама иманяри в Пазарджик

  • 11 юни 2012 12:56

  • 1677
  • 0
Закопчаха двама иманяри в Пазарджик
©

Двама мъже притежаващи културно-исторически ценности и извършващи нелегална търговия с тях бяха задържани от пазарджишките антимафиоти, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Акцията на звеното на ГДБОП в Пазарджик е проведена под наблюдението и ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура в областния град. Незаконната дейност на мъжете била наблюдавана от спецполицаите в продължение на около два месеца. В края на миналата работна седмица екипите пристъпили към реализация, тъй като била получена информация, че в помещение в центъра на града се извършва сделка с културно-исторически ценности. На мястото на срещата бил заловен 50-годишен мъж от Пазарджик, заедно с други двама мъже.

Иззети са четири римски монети - денарии, железни брадва, нож и тризъбец от времето на Римската империя. Последвали претърсвания в жилища, обитавани от 50-годишния мъж и неговия 49-годишен съучастник. Там антимафиотите открили византийски и римски монети, различни антични предмети и части от тях, три детектора за метал в комплект със зарядни устройства. Иманярите са задържани в ареста за срок от 24 часа. Окръжната прокуратура в Пазарджик е удължила срока със 72 часа. По случая се води дознание.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1677 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини