"То" на Стивън Кинг ще ужасява от големия екран

  • 08 юни 2012 14:28

  • 6396
  • 2
"То" на Стивън Кинг ще ужасява от големия екран
©

Зловещият клоун Пениуайз от поредицата "То" на Стивън Кинг ще се завърне, но на големия екран. The Hollywood Reporter съобщава, че предстои нова екранизация от два отделни филма по романите на популярния американски писател.

Зад тях ще стои младият американски режисьор Кери Фукунага, създател на драмата "Джейн Еър" с Майкъл Фасбендър, Миа Васиковска и Джуди Денч. За този филм той е носител на награда за драматичен филм от най-престижния фестивал за независимо кино "Сънданс", пише dnevnik.bg.

Проектът се обмисля още от 2009 г., като първоначалните планове са били за един-единствен филм. През 2010 г. Гилермо дел Торо изяви амбиции да режисира нова версия на "То".

Сюжетът разказва за група приятели от град Дери, аутсайдери сред връстниците си, които се срещат в различни период от живота си със същество, което се появява под формата на клоун и краде душите на деца и възрастни. Историята придобива още по-голяма световна популярност с успешния мини-сериал от началото на 90-те.

Книгата излиза през 1986 г. и става най-продаваното литературно заглавие в САЩ за годината.

В момента се работи и по още един холивудски римейк по книга на Кинг. Четири десетилетия след екранизацията на "Кери" със Сиси Спейсек, през следващата година се очаква нов филм по романа, но този път с Джулиан Мур в главната роля.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
6396 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Shamst

2014.07.21 | 23:00

2
Малко трудно Джулиан Мур да играе главната роля в Кери. Филмът е за социално изолирана тинейджърка, а Мур е на повече от 50 години. ПРОВЕРЯВАЙТЕ МАЛКО ФАКТИ, ПРЕДИ ДА ПУБЛИКУВАТЕ НЕЩО. Клои Морец е в главната роля.
georgy

2014.07.21 | 23:00

1
Мур играе майката на Кери. Самата Кери я изиграва Chloë Grace Moretz.

Добави коментар

Водещи новини