Президентът награди културни дейци

  • 07 юни 2012 12:14

  • 554
  • 0
Президентът награди културни дейци
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното връчи висши държавни отличия на изтъкнати дейци на културата. Това са първите ордени от началото на мандата му, съобщава БНТ.

Държавният глава удостои Янка Рупкина с най-високата степен на отличието "Св. Св. Кирил и Методий" - огърлие. В продължение на дълги години тя покорява световните сцени като част от трио "Българка" и представя българското народно пеене.

Със същата чест бе удостоена и проф. Елка Константинова, литературовед и министър на културата в правителството на Филип Димитров. Тя работи в областта на съвременната литературна наука, като задълбочено изследва съвременната българска литература.

За заслуги в областта на културата и изкуството с орден „Св. Св. Кирил и Методий" - Първа степен, ще бъдат наградени операторите - Венец Димитров, Иван Варимезов и скулпторът Александър Дяков.

С медал "За заслуга" бе награден и проф. д-р Илия Попилиев заради работата си в областта на кардиологията и спешната медицина.

Последвайте канала на

554 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини